2018. 07. 14.

5+1 mód, hogy kifejezd a szüleid iránti szereteted

A szüleink. Ők szeretnek minket, és mi is szeretjük őket, bár a cselekedeteink és a szavaink – pláne a soha ki nem mondottak – ennek az ellenkezőjéről tanúskodnak. Hat lehetőséget szeretnénk ajánlani, hogy éreztethesd velük, mennyire is szereted őket.

1. Fogadj szót!

Azzal is kimutathatod, mennyire szereted az édesanyádat és az édesapádat, hogy azt cselekeded, amit kérnek, és amit elvárnak tőled. Azzal, hogy szót fogadsz nekik, Istennek fogadsz szót, és számára tetszőt cselekszel. Itt azért azt is hozzátenném, hogy ebbe az is beletartozik, hogy akkor is megcsinálod boldogan, amit mondanak – duzzogás nélkül – ha az nehezedre esik.

2. Beszélgess velük!

Mesélj a szüleidnek az érzéseidről, az aggodalmaidról, a félelmeidről és arról is, ami izgatottá tesz. Ne építs magatok közé kőfalat, mert a bölcsesség szól belőlük. Csak azért, mert idősebbek nálad, nem jelenti azt, hogy képtelenek téged megérteni.

Eléggé szereted őket ahhoz, hogy megnyílj előttük?

3. Mondd el az igazat!

Még ha sikerül is eltitkolnod a szüleid elől az igazságot, Isten tudja, szóval mondd el nekik az igazat a barátaidról, az iskoláról, merre mész és minden mást. Ha így teszel, bizalom alakul ki közötted és a szüleid között.

4. Legyél vidám!

Ülni a szüleiddel szomorúan valami családi filmet nézve, mint egy igazi kedvetlen tinédzser. Szomorú, tudom. Miért nem változtatjuk meg ezt a sztereotípiát, és csináljuk mindezt vidáman? Nevess a szüleiddel! (Néha még az ő vicceik is tudnak jók lenni…)

5. Bánj velük tisztelettel!

Mindig emlékezz arra, hogy kik a szüleid – édesanyád és édesapád, mindig add meg nekik a tiszteletet azért, amit érted tettek, és az egész életed során betöltött szerepükért  Lehet, hogy furcsán hangzik, de az is elég lehet, ha köszönetet mondasz nekik azért, hogy ők a szüleid. Ők nem olyanok, mint bárki más, ők különlegesek. Ők mi a szerető, gondoskodó szüleink.

5+1. És végül…

Mondd el nekik, hogy szereted őket! Ez vigasztaló és örömteli érzés a számukra. Kiabáld hangosan, írd meg, mutogasd el! Bármelyik utat is választod, bizonyosodj meg arról, hogy tudnak róla!

 

Fordította: Pécsi Márk

Fotó: Ridikül

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás