2018. 07. 10.

Egy jó lelkipásztor olyan, mint egy jó szülő

Ahogyan mindenkinek, úgy egy jó lelkipásztornak is figyelnie kell a rábízottakra. Ott van mellettük az örömeikben és ott van a szomorúságukban is. Értékeljük őket eléggé?

Mint egy jó szülőnek, figyelemmel kell kísérnie, mit fogyasztunk. Meg kell mondania, mi szolgálja az egészségünket, gondoskodik a rábízottak jólétéről.

Mint egy jó szülőnek, ki kell hoznia a legjobbat gyermekeiből. Ehhez kihívások kellenek, hogy bátoríthassa és vezérelhesse őket. Igazi jó példává kell válnia, és elfogadnia azt az ellenszenvet is, amit a gyermek tanúsít olykor a szülői szigorral szemben.

Mint egy jó szülőnek, arra kell nevelnie a rábízottakat, hogy egyszer ők is jó szülők legyenek. A szavai nem lehetnek üresek, mindig az igazságot kell elmondania. Nem tud rávenni másokat, hogy olyan életet éljenek, amely Krisztusra mutat, míg szavai és cselekedetei nincsenek egyensúlyban.

Mint egy jó szülőnek, készen kell állnia az áldozatra és a szenvedésre – gyakran némán – a rábízottak érdekében. Ez megnyilvánulhat hosszú órákig tartó könyörgésekben, de tarthat rövidebb ideig is. Feladatát csendes elszántsággal kell végeznie, tudva, hogy Krisztus mindig többet ad, mint amit el tudnánk képzelni, hiszen ez része Krisztus személyének. Az Ő önfeláldozó szeretete áll példaként azelőtt, aki jó házastárs és szülő, vagy jó pap akar lenni.

hirdetés

Ez a lista egyáltalán nem kimerítő. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy ha van egy ilyen pap vagy lelkész az életünkben, akkor őt Istennek köszönhetjük. Mert ebben az esetben olyan vezetőnk van, aki legfontosabb feladatát abban látja, hogy elvezessen téged, engem, és egész nyáját a mennybe. Ugyanakkor azt is tudja, hogy az ösvény szűk, kanyargós, és nehéz átjutni.

Ha van ilyen pap vagy lelkész ismerősötök, köszönjétek meg neki! Mert jó szülőnek lenni gyakran hálátlan feladat.

 

Forrás: Bill Peckman/Facebook

 

Ezt a cikket Tóth Letícia önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás