2018. 07. 08.

Mondj imát a bajba jutott thai gyerekekért!

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli a thaiföldi barlangba rekedt gyermekek kimentését: ennél sokkal többet tehetünk értük, ha egy-egy rövid fohászt elmondunk!

Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági focicsapat első négy tagját.  A gyerekek rövid időn belül egymás után bukkantak fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében. Onnan mentőautóval szállították őket a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez, amelyekkel Csiang Rai város kórházába viszik őket. Egészségi állapotukról egyelőre nem tudni részleteket.

Kérésünkre Szabó-Molnár Bálint római katolikus pap, Nagy Gergely református lelkész , valamint Boros Dávod baptista lelkipásztor írtak fohászt:

hirdetés

Bálint atya fohásza:

Te vagy Uram, kősziklám, pajzsom, menedékem és megmentőm! (vö. 2Sám 22,3) Szemünk ránk tekint, mert bízunk benned! Hozzád fordulunk alázatos fohászunkkal, hogy mentsd ki a barlang fogságából a thai gyermekeket és kísérőjüket! Küldd el rájuk Szentlelkedet és ajándékozd meg őket és az értük küzdőket az erősség és a jótanács lelkével! Ámen!

Nagy Gergely fohásza:

Teremtő Atyánk!

Te, aki az eget és a földet alkottad, Te, aki mielőtt megalkottál már ismertél, Te, kinek akarata nélkül egy hajszál sem eshet le a fejünkről: Tied a dicséret, dicsőség tisztesség és hálaadás.

Tudjuk Urunk, hogy hatalmas vagy, hogy szavadra szelek támadnak vagy némulnak el, és tudjuk, hogy gondod van a tieidre. Hisszük, hogy Fiadért Te nekünk Istenünk és Atyánk vagy és gondot viselsz rólunk, szükségeinket betöltöd, lelkünket felüdíted. De hisszük azt, hogy mindazokat a testi és lelki próbákat, amiket e földi életünk során elénk adsz, a gyermekeid hasznára fordítod, hiszen mindenható Atya vagy, kinek hűsége örökké tart.

Így könyörgünk, hogy légy azokkal, akik testi-lelki megpróbáltatás előtt állnak, akiket személyesen nem ismerünk, de akikre aggódva figyelünk, akik a messzi Thaiföldön, barlangba rekedve várják a szabadulást. Add, hogy a nehéz helyzetből mind a gyermekek és kísérőjük, mind a szeretteik, mind az egész világ, azok, akik együtt követik az eseményeket úgy kerüljenek ki, hogy meglátják, Te szabadító Isten vagy, hogy megtapasztalják, Te könyörülő Isten vagy és megéljék, Nélküled semmik, Veled viszont teljesek vagyunk. Mindazonáltal segíts nekünk, hogy ne csak most, az aggodalmak közepette, de mindig egy szívvel és egy lélekkel mondhassuk: jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod. Ámen.

Boros Dávid baptista lelkipásztor:

Köszönöm, Uram, hogy te, aki mindig is tudtad, merre vannak szeretett teremtményeid, megmutattad a hozzájuk vezető utat a sötét barlang mélyén. Köszönjük, hogy kinyitottad a jövő kapuját már nyolc fiatal számára – és ezt kérjük a többiekre nézve is. De nem csak azt kérjük, hogy folytathassák életüket ugyanúgy, mint eddig, hanem hadd találhassanak rád is ebben a helyzetben, kegyelmes Istenünk. Imádkozunk azokért is, akikhez még nem találjuk mi az utat – barátságunkkal, szeretetünkkel, igéddel, kegyelmeddel. És imádkozunk azokért is, akik barlangokban vannak, elveszve, megmentő nélkül – legyen ez a magány, a tisztátalanság, a hitetlenség vagy bármi egyéb barlangja is. Te ments meg valamennyiőnket, mert szükségünk van rád, hogy találkozhassunk veled, mint Megmentőnkkel, Megváltónkkal, kegyelmes Istenünkkel!

 

Érdekesség és igen nemes gesztus, hogy a FIFA a remélt kiszabadulás után meghívta a gyerekeket a világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére.

Fotó: AP

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás