2018. 07. 08.

Lemond a Fülöp-szigeteki elnök, ha valaki bebizonyítja neki Isten létezését

Rodrigo Duterte minden idők legidősebb Fülöp-szigetekielnöke: alighanem a 71 éves politikust megviselhette országa irányítása, hiszen hajmeresztő kijelentéseiről kezd elhíresülni. Nemrég hatalmas felháborodást okozott amikor Istent káromolta, de az APNews cikke szerint – amelyet a 444 szemlézett – újabb egészen abszurd kijelentést sikerült tennie. 

Rodrigo Duterte, nincsen jó viszonyban a katolikus egyházzal, mióta néhány püspök szót emelt a több ezer halálos áldozattal járó drogellenes háborúja ellen. (Tavalyi statisztika szerint eddig 3500 – többségében fiatal – halottja van az eseményeknek.) 

Az elnök  egy tudományos rendezvény megnyitóján azon merengett, hogy például az eredendő bűn koncepciójának semmi értelme. Szerinte ez még az ártatlan gyerekeket is megrontja, amit aztán csak külön pénzért szednek le róla a templomban kereszteléssel. Majd meghirdette, hogy „ha akár csak egyetlen olyan szemtanú is akad, aki egy fényképpel vagy egy szelfivel tudja bizonyítani, hogy beszélt Istennel, azonnal lemond.” 

De akkor vajon kihez imádkozik a képeken az elnök? Úgy tűnik, hogy saját magát buktatja meg Rodrigo Duterte…

Fülöp-szigetek első emberéről többen is állítják, hogy pszichopata, utóbbi időben tett kijelentései alapján ez egyáltalán nem elképzelhetetlen. Országa mindenesetre elsöprő többséggel hisz Istenben, hiszen Fülöp-szigetek lakosságának nyolcvan százaléka római katolikus, tíz százaléka protestáns, míg valamivel több mint öt százaléka muszlim. Az Istenben nem hívők aránya elenyésző.  

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás