2018. 07. 05.

“Nem a csillagok irányítják az emberek viselkedését” – Böjte Csaba testvér véleménye az asztrológiáról

Rövid bejegyzésben mondta el véleményét Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője az asztrológiáról.

Az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolásával híressé vált példakép szeretetteljes kritikát fogalmazott meg:

“Sokan kérdik, hogy mi a véleményem az asztrológiáról?! Meg kell tanulnod az emberekből a jót kihozni… mert nem a csillagok, a bolygók irányítják az emberek viselkedését, hanem te magad! A te mosolygó, szelíd, kedves jóságod, jobbá teszi a világot! A te sértődékeny, durva, arrogáns viselkedésed a környezetedben élőkből durva, rossz dolgokat hoz felszínre…

hirdetés

Hiszem, hogy megváltozna a világ, ha nem a messzi bolygók állását fürkésznék a jósok, hanem szeretettel arra biztatnának, hogy magunkat és egymást hogyan tehetnénk türelmesebbé, kedvesebbé, ízes, jókedvű embereké!!

Szeretettel, Csaba testvér”

Forrás: magnificat.ro 

Fotó: zoom.hu

Borítókép: Debrecen, 2015. június 3. Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában 2015. június 3-án. A ferences szerzetes iskolákat látogat, illetve a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok programsorozata keretében a legújabb, A virág a fény felé hajlik című könyvét mutatja be az érdeklődőknek Debrecenben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: MTICzeglédi Zsolt
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás