2018. 06. 26.

Kilenc kérdés, amit a válóperes ügyvédek szerint tegyél fel az első randin

Kevés embernek van olyan éles szeme a párkapcsolati stoptáblákra, mint a válóperes ügyvédeknek. Első kézből látják, hogy milyen gyorsan válhatnak a személyes szeszélyességek fő bosszúsággá és problémává, amelyek a kapcsolat végéhez vezethetnek.

Ez meglepő módon jó tanácsadóvá teszi őket a randizás terén. A következőkben családjogi ügyvédek osztják meg azt a kilenc kérdést, amit fel kellene tenned az első randin, ha el akarod kerülni, hogy olyan emberrel kezdj el egy kapcsolatot, akivel végül elváltok.

 

Mikor beszéltél utoljára a testvéreiddel vagy a szüleiddel?

„Szerettem volna találni egy módot arra, hogy megkérdezem a randipartneremet arról, hogy milyen közeli a kapcsolata a családjával. Sok válást láttam, amit az okozott, hogy az egyik félnek olyan közeli kapcsolata volt a családjával, hogy fontosabbnak látta őket, mint a házasságát. Ha egyszer megházasodsz, a házasságodnak védve kell lennie és elsőbbséget kell élveznie az eredeti családoddal szemben. Másrészt a rossz családi kapcsolatok jelei lehetnek személyiségbeli zavaroknak és a hosszú távú tartós kapcsolatra való képtelenségnek.” – Carla Schiff Donnelly, válóperes ügyvéd Pittsburgh-ben, Pennsylvania államban.

 

hirdetés
Hiszel a „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”-ban?

„Minden kapcsolat a működéséhez munkát és elkötelezettséget kíván mind a két féltől. Az a valaki, aki azt gondolja, hogy a “boldogan éltek, amíg meg nem haltak” csak úgy megtörténik, talán nem lesz a megfelelő partner.” – Katherine Eisold Miller, válóperes ügyvéd New Rochelle-ben, New York államban.

 

Házas vagy?

„Komolyan, kérdezd meg. Különélni vagy házasnak lenni azt jelenti, még nem váltak el. A randipartnerednek elváltnak kell lennie.” (de még jobb, ha sosem volt még házas – a szerk.) – Randall Kessler, válóperes ügyvéd Atlantában, Georgia államban.

 

Mit szeretsz a leginkább a munkádban?

„Kérdezz a munkájukról: éreznek büszkeséget azzal kapcsolatban, amit csinálnak? Ez a szenvedélyük? Vagy munkahelyről munkahelyre mennek? Lefordítva, a munkájuk a házastársuk, és sosem mozdulnak ki otthonról miatta; vagy egzotikus helyekre utaznak; vagy 20 percet se tudnak megtenni a moziba anélkül, hogy ne néznék folyamatosan az e-mailjeiket? Ez piros lámpa.” – Lisa Helfend Meyer, válóperes ügyvéd Los Angelesben, Kalifornia államban.

 

Hol voltál utoljára nyaralni?

„Amit valójában tudni akarsz: “hogyan fizetted az utolsó vakációdat?” De ezt nehéz egyenesen megkérdezni. Viszont ha a randipartnered egy extravagáns nyaralásra ment, ártatlanul megpróbálkozhatsz egy “Hűha, hogy tudtad kifizetni?” típusú kérdéssel. Derítsd ki, hogy a randipartnered túlórával takarít meg nagy összegeket, vagy hitelkártyára állta az utazást? Ezek nagyon hasznos információk lehetnek. Információt adhatnak arról, hogy mennyi adóssága van a potenciális partnerednek és az attitűdjéről a pénzről és adósságról úgy általában. Az anyagi gondok az első számú okozói a házassági problémáknak. A hosszú és boldog házassághoz kritikus pont az, hogy megértsd, hogyan látja és kezeli a partnered a pénzt, mielőtt végigsétálsz a templomsorok között az oltárhoz.” – Carolyn C. Van Tine, válóperes ügyvéd Bostonban, Massachusetts-ben. 

 

Tudod, ki Johnny Carson?

„Alapvetően találd meg az utat ahhoz, hogy megkérdezd, hány éves. Többen a váló klienseink közül esküsznek arra, hogy ötletük sem volt, milyen fiatal vagy idős a házastársuk addig, ameddig el nem jegyezték őket.” – Randall Kessler

 

Jól kommunikáló embernek tartod magad?

„A kommunikáció nagyon fontos. Gyakran a házasságok megroppanásának oka a kommunikációra való képtelenség. Ha az emberek nem mondják meg egymásnak, mi zavarja őket (és hogyan lehet megjavítani), akkor a neheztelés az évek alatt növekedhet, elválasztva egymástól a feleket egészen addig, amíg annyira eltávolodnak egymástól, hogy már nincs esély arra, hogy újra együtt legyenek. Megtanulni azt, hogy hogyan kommunikáljatok, és rájönni a kommunikáció azon módjára, ami nálatok működik, egy kiváló első lépés ahhoz, hogy létrehozzatok egy erős alapot és elkerüljétek a válást. – Carolyn C. Van Tine

 

Hogyan végződött a legutolsó kapcsolatod?

„Megkérdezném, hogyan végződött a legutóbbi kapcsolatuk. Ha a magyarázatuk csak arról szól, hogy mi volt a másik ember hibája, az piros lámpa. Keress valakit, aki felvállalja a saját részét a kapcsolat bukásából. Ez emberségességet, őszinteséget mutat és a személyes növekedés lehetőségét.” – Carla Schiff Donnelly

 

Ha visszamehetnél az időben, mi az az egy, amit megváltoztatnál az életeden?

„Ez egy szórakoztató beszélgetés és sokat megmutathat: kérdezzétek meg egymást, mit tennétek másként, ha visszamehetnétek az időben és újracsinálhatnátok mindent. A “vidéken élnék távol az anyámtól ” egy rossz jel. “A keleti partra mennék kollégiumba, mert soha nem volt meg a lehetőségem ott élni” talán nem rossz jel. “Folytatnám a színészkedést vagy doktor lennék” talán nem rossz jel addig, ameddig a személy nem nagyon elégedetlen a munkájával. “Össze kellett volna házasodnom a gimnáziumi szerelmemmel, akivel még mindig tartjuk a kapcsolatot” egy nagyon rossz jel”. – Lisa Helfend Meyer

 

 

forrás: HufPost

Ezt a cikket Szalai Anikó önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás