2018. 06. 20.

Gyónás és a fűnyírás

Mennyi új lehetőségeket hozott, amikor megjelent a fűnyíró. Az embernek nem kell többé hajolgatnia, kényelmes sétálás közben sokkal gyorsabban végzi el ugyanazt a munkát egy fűnyíró segítségével, mint korábban hajolgatva, munkakesztyűvel, küszködve a szúrós tüskékkel és a becsípődéssel. Azonban ez itt nem egy reklámfelület, sőt nem is csekély kertésztudásomat akarom fitogtatni, csak átadni, Isten mire vezetett rá az elmúlt napokban.

A minap éppen füvet nyírtam és egy olyan terület következett, amely kissé eldugott, így a vendégek számára nem válik láthatóvá gondozatlansága, ennélfogva nem is szükséges olyan gyakran lenyírni, mint az előtérben fekvő gyepet. Kétszer is meg kellett gondoljam, hogy nekifogjak-e, ugyanis egy kúszónövény térdmagasságig benőtte és tele volt a tüskés fajtával is. Azonban nekiláttam a fűnyíróval, de pár perc után rá kellett jöjjek, hogy ennek így nincs értelme, ugyanis a legtöbb gyom gyökere a földben marad, így újból és újból ki fog nőni.

Isten megmutatta, hogy a gyónás gyakorlatilag olyan, mint egy fűnyírás. Időszakosan elmegy az ember egy paphoz és ,,levágja a füvet’’, hogy újra tiszta és gyomtól mentes legyen. Ezzel nincs eddig baj, azonban észrevettem a saját életemben, hogy minden gyónásomkor szinte ugyanazokat a bűnöket sorolom el és habár minden ilyen alkalomkor ígéretet teszek arra, hogy nem követem el ezeket még egyszer, valamiért mindig újból és újból előkerülnek. Isten rávezetett, hogy ha mindig CSAK a fűnyírót használom, azzal nem érek el hosszútávon semmit. Mindig levágom a gaz tetejét és úgy tűnik már tiszta lettem, hiszen a felszínen az is vagyok, azonban a gyökerek a földben maradnak, és újból mindig kinőnek.

Isten azt mondja, hogy le kell hajolni a földhöz és gyökerestül kell kitépni a bűnt az életemből, különben mindig, ha kísértésbe esek, elbukok a bűn gyökere miatt, ami a szívemben maradt.

Lehet, hogy valakinek elég, hogy csak a felszínen legyen tiszta, és ha vétkezik is, nem is érdekli nagyon, hiszen úgyis elmegy majd és meggyónja.

hirdetés

Azonban Isten nem erre hív minket, Neki az az akarata, hogy a bűn egészétől tiszták legyünk.

Persze mondhatod, hogy az eredendő bűn miatt senki sem lehet tökéletes, azonban ha meg sem próbálod, olyan mintha nem is tettél volna semmit.

Isten ezt erősítette meg bennem: hajolj le a földre és irtsd ki a bűnt gyökerestül az életedben, figyeld a változást!

 

Noé Benedek

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás