2018. 06. 18.

Ferenc pápa kimondta: az abortusz a gyermekek meggyilkolása

Szombat este egy családszövetségnek tartott beszédében Ferenc pápa ismételten hangsúlyozta, hogy Isten álma a családra nézve egy férfi és egy nő között jön létre, a beteg vagy fogyatékos gyermekek abortálását pedig a náci mentalitáshoz hasonlította.

“Hallottam, hogy divatos, vagy legalábbis megszokott, hogy amikor a várandósság első néhány hónapjában vizsgálatokat végeznek, hogy lássák, a gyermek egészséges-e, vagy van-e valamije, az első ajánlat: szabaduljunk meg tőle”.

Ez a pápa szerint „gyermekek meggyilkolása… hogy könnyű életünk legyen, megszabadulunk egy ártatlantól”.

„Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világot megrázta, amit a nácik tettek a faj nemesítéséért. Ma is ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel. Ez erőszak, de mi is ugyanezt tesszük” – mondta a pápa az olasz média szerint azt követően, hogy hazájában, Argentínában Írország után szintén az abortusz legalizálása mellett döntöttek.

hirdetés
Vélemény

Nagyon örültem Ferenc pápa megnyilatkozásának, melyet pont akkor olvastam, amikor az „Összefogás az abortuszmentes Magyarországért” petíciónk elérte a 10 000 aláírást. Ha még nem csatlakoztál, kérlek, tedd meg most ide kattintva. 

A petíció aláíróiként „vállaljuk, hogy amennyiben a látókörünkbe kerül egy válságban lévő család, várandós édesanya és gyermeke, minden tőlünk telhetőt megteszünk a krízis megszüntetése és a család minden tagjának biztonsága érdekében. Emellett felszólalunk a hazánkban jelen lévő abortuszok igazságtalan gyakorlata ellen, amely következtében közel minden negyedik magzat életét kioltják”.

Célunk, hogy legalább annyian fogjunk össze az életért, amennyi abortusz évente történik hazánkban, tehát közel harmincezren. Így a petíció aláírásával és terjesztésével a döntéshozók tettre hívásán kívül személyes vállalásunkkal is hozzájárulhatunk egy olyan Magyarország létrejöttéhez, ahol a válsághelyzetre nem erőszakkal, hanem valódi segítséggel válaszolunk.

 Zaymus Eszter

Források: Catholic News Agency
Fotó: Catholic Herald

Borítókép: An unidentified child, who was carried out from the crowd to meet Pope Francis, reaches out to touch the Pontiff's face during a parade on his way to celebrate Sunday Mass on the Benjamin Franklin Parkway in Philadelphia, Sunday, Sept. 27, 2015. Pope Francis is in Philadelphia for the last leg of his six-day visit to the United States. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás