2018. 06. 18.

Abortusz elismerése, háromszülős családmodell – agyrém, ami Kanadában történik

Továbbra is a liberális értékek fellegvára Kanada, amely egészen döbbenetesen keresztény- és életellenes döntéseket hoz. Ezúttal a három szülős családmodellt találták ki, míg a keresztény értékeket képviselő embereket több negatív diszkrimináció is éri – számol be róla az S4C. 

Az elmúlt hónapok híre volt, hogy 2018 nyarától csak olyan szervezetek igényelhetik a hagyományosan adható állami támogatást nyári táborok szervezésére Kanadában, amelyek elfogadják a liberális kormányzat alapelveit, köztük az abortuszhoz való „jogot”. Ezzel a rendelkezéssel Kanada kormánya olyan, több évtizedes múlttal rendelkező keresztény szervezetek működését lehetetlenítette el, amelyeknek köszönhetően (nem keresztény) rászorulók ezrei tudtak tartalmas nyári kikapcsolódásban részesülni térítésmentesen.

Június 12-én pedig  Új – Fundland és Labrador (kanadai tartomány) Legfelsőbb Bírósága hosszas pereskedés végén úgy határozott, hogy egy két férfi és egy nő együttélése során megfogant, majd 2017-ben megszületett gyermek jogait az szolgálja legjobban, ha a gyermeknek két apja és egy anyja kerül anyakönyvezésre. A pert a három ember azért indította még tavaly, mert a született gyermeket a hatóságok nem voltak hajlandóak két apával anyakönyvezni. Habár először az indítványt a bíróságok elutasították, többek között azért is, mert az anyakönyvi kivonatban a jogszabályok maximum 2 szülőnek biztosítanak helyet, ám a tartományi Legfelsőbb Bíróság határozata szerint azonban ez biztosan meg kell változzon.

Az ítélet indoklásában a bírák kifejtik, hogy az anya személye megállapítható, az apáé azonban az anya elmondása szerint nem, az azonban biztos, hogy a két férfi közül az egyik az. Mivel a bíróság tagjainak figyelmét az apasági teszt lehetősége láthatóan elkerülte, azt a döntést hozták, hogy mindkét férfi a gyermek apja lehet.

hirdetés

Következésképpen mindketten be kell kerüljenek az anyakönyvbe.

Keresztény szervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy ezzel a döntéssel megnyílik az út a poligámia és a kommunális együttlét legitimációja felé, illetve arra, hogy ilyen módon együtt élő embercsoportok gyermekeket fogadhassanak örökbe. A helyzet abszurditását fokozza, hogy a bíró döntése jogszabályba ütköző: Kanada Büntető Törvénykönyve ) ugyanis kimondja, hogy bárki, aki poligám kapcsolatot szentesít (függetlenül attól, hogy házasságként vagy csak együttélésként), öt évig terjedő börtönnel büntetendő.

A tartományi Legfelsőbb Bíróság ítéletével megvalósította ezt a tényállást.

 

Modern kereszténytámadás

Néhány nappal később, még ugyanazon a héten Kanada Legfelsőbb Bírósága egy másik történelmi jelentőségű ítéletet hozott, szintén hosszas pereskedést követően. Ennek elszenvedője a Trinity Western University, egy Ontario és British Columbia tartományokban működő evangéliumi keresztény egyetem, amely jogi fakultást kívánt létrehozni. Az akkreditációt azonban a tartományi akkreditációs bizottságok megtagadták. Indokuk az volt, hogy az egyetem szabályzata olyan előírásokat tartalmaz, amelyek korlátozzák az LGBT személyek, és általában mindazok jogait, akik nem a szabályzatban megfogalmazott, bibliai alapú erkölcsi nézeteket vallják.

A szabályzat inkriminált része a következőket tartalmazza: „…a Biblia szerint a szexuális intimitás egy férfi és egy nő házastársi kapcsolatára szorítkozik. Isten szándéka szerint a házasság kötelékében megélt szexualitás a házastársak szeretetének örömét és új élet születését szolgálja. Ezeket az alapelveket a TWU közösség tagjai tiszteletben tartják, következésképpen törekszenek a tisztaságra gondolataikban és kapcsolataikban…”

A szabályzat kötelező érvényű, azt minden hallgatónak el kell fogadnia. A szövegből azonban világosan kiderül, hogy a hallgatóktól a szándékot várja el, vagyis azt, hogy fogadják el az abban foglaltakat, és próbáljanak a szerint élni.

De az akkreditációs bizottságoknak és a bíróságnak ez is sok volt.

Forrás: S4C/Puskás Balázs

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás