2018. 06. 05.

Egy nap alatt több ezren csatlakoztak az abortuszellenes petícióhoz

Egy nap alatt csaknem hatezren írták alá azt a petíciót, amelyet a CitizenGO indított annak érdekében, hogy Magyarországon csökkenjenek az abortuszok száma. A KSH statisztikája szerint hazánkban tavaly  28 500 magzat életével végeztek, ami napi átlagban 78-at jelent.  A Központi Statisztikai Hivatal számításai szerint tehát csak a tavalyi évben Esztergom lakosságával megegyező számú életet oltottak ki itthon.  A petíciót – amelyet a 777 támogat – változtatás nélkül közöljük, a cikk alján található linken lehet csatlakozni.

Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Miniszter Asszony és Miniszter Urak!
Tisztelt Képviselő Asszonyok és Képviselő Urak!

Június 4-e a nemzeti összetartozás napja. 1920-ban ezen a napon csonkították meg a történelmi Magyarországot, 1956-ban pedig ugyanezen a napon foganatosították – szovjet nyomásra – azt az abortuszrendeletet, amely bevezette hazánkban a kérésre végzett abortuszok mai napig élő gyakorlatát. A trianoni békediktátum és az abortuszrendelet is sebet ejtettek nemzetünkön, megcsonkítva országunkat, népünket. Trianonról és az abortuszok bevezetéséről nem a magyarok döntöttek. A múlt fájdalma nem múlik el, az elcsatolt területeken élő, illetve az anyaméhben abortált 6 millió magyar ember hiánya velünk marad. A jövő gyermekeire viszont még mondhatunk igent, ahogy igent mondtunk határon túli magyar testvéreinkre a kettős állampolgárság lehetőségével. A múltra emlékezve és nemzeti sebeinket nem feledve tudunk elindulni egy tisztább jövő felé.

hirdetés

Mi, a petíció aláírói, összefogunk egy abortuszmentes Magyarországért, ahol a halál kultúráját felváltja az élet kultúrája.

Vállaljuk, hogy amennyiben a látókörünkbe kerül egy válságban lévő család, várandós édesanya és gyermeke, minden tőlünk telhetőt megteszünk a krízis megszüntetése és a család minden tagjának biztonsága érdekében. Emellett felszólalunk a hazánkban jelen lévő abortuszok igazságtalan gyakorlata ellen, amely következtében közel minden negyedik magzat életét kioltják.

Tavaly Magyarországon 28500 gyermek – ennyien laknak nagyjából Esztergomban – nem születhetett meg a művi abortuszok következtében.  Kicsiny emberekről, de emberekről van szó, akiket szabad szemmel még nem látunk, mert édesanyjuk méhében fejlődnek. Szüleik válsághelyzete nem jelenti azt, hogy kevesebbet érne az életük, vagy kevésbé lennének emberek.

Az emberséges, civilizált válasz krízishelyzetükre a segítségnyújtás és a támogatás kell, hogy legyen, nem pedig a születendő gyermek életének kioltása, annak támogatása vagy engedélyezése.

Az előttünk álló években a kormányzat hangsúlyos szerepet szán a demográfia kérdésének. Tavaly 100 élveszületésre 31,1 abortusz jutott, azaz – a spontán vetélésektől most eltekintve – közel minden negyedik megfogant gyermeknek nem adtunk esélyt. Divatos ma az a nemzetközi szervezetekben és nyugati országokban propagált nézet, mely szerint az abortuszok engedélyezése vagy tiltása nem befolyásolja a születésszámot. Tényleg nem lennénk többen, ha csak tavaly ezt a közel 30 000 embert engedtük volna megszületni?

Reményre ad okot, hogy miniszterelnök úr parlamenti esküjében elmondta, a magyar embereknek és a keresztény értékeknek a szolgálata fogja vezérelni. Kívánjuk, hogy sikerüljön hűnek maradnia esküjéhez:

„… a nemzet minden egyes tagjának, mind a 15 millió magyarnak, külön-külön és együttesen is, a saját lelkiismeretemre hivatkozva megerősítem, hogy minden cselekvésemben, nemzetünknek és országunknak, a magyar embereknek, a magyar érdekeknek, és a keresztény értékeknek a szolgálata fog vezérelni. Isten engem úgy segéljen!”

A nemzet tagjai azok a gyermekek is, akik édesanyjuk méhében fejlődnek. Bár még nincs személyi igazolványuk, és nem is tarthatjuk őket a karunkban, valóságos, létező emberek. A mindenkori államtól elvárjuk, hogy védelmezze az országban élő összes ember életét, mindenekelőtt úgy, hogy nem engedélyezi az életük kioltását.

„Számomra azok a nemzetek a legszegényebbek, amelyek engedélyezik az abortuszt, és félnek e csöppségektől, félnek a magzatkorú gyermekektől” – fogalmazta meg Teréz anya. Erős, gazdag, és büszke nemzetté akkor válhatunk, ha az anya és gyermeke életét egyaránt védelmezve támogatjuk a krízisben lévőket, és véget vetünk az abortuszok kultúrájának. A születendő gyermekek nem tudnak kiállni magukért, számos édesanyával pedig elhitetik, hogy az abortusz megoldás lehet krízishelyzetükre. Ezért szólalunk fel mi a védelmükben.

Arra kérjük országunk vezetőit, szabjanak gátat az abortuszok kultúrájának, a születendő életek kioltásának, az édesanyák megsebzésének, családjaink és nemzetünk önpusztításának! Az élet kultúrájának kiépítéséhez továbbá szükséges, hogy a civil szféra, az egyházak, a helyi közösségek és családok bevonásával és segítségével minden eszközzel támogassuk a krízisbe került édesanyákat, családokat. A fiatalokat pedig neveljük a felelősségre, a családi életre, az emberi élet védelmére és egy biztonságos kapcsolati kultúrára.

Kérjük, tegyenek meg mindent egy abortuszmentes Magyarországért!

A petíciót ide kattintva lehet aláírni

Fotó: varkapu.info

Egyéb
hirdetés

1 Komment

 • Válasz Ábel 2018. 06. 06. 13:04

  Ez egy nagyon fontos dolog.

  DE!
  Vigyázni kell, hogy nehogy úgy járjunk vele, mint a vasárnapi boltzárral!
  Ha a kereszténydemokrata kormány a keresztény szubkultúra nyomására egyik napról a másikra betiltja az abortuszt, akkor nagyon könnyen kialakulhat egy olyan helyzet, hogy a nemkeresztény közvélemény ez ellen fordul, és vissza kell vonni.

  Fontos lenne, hogy mielőtt az állam a szabályokhoz nyúl meg kell dolgozni a közvéleményt: az emberek széles tömegeinek meg kell mutatni, át kell éreztetni az abortusz valóságát, szörnyűségét. Ha a mindenki által elérhető tévécsatornákon levetítenek olyan filmeket, amik megmutatják a magzatokat amint élnek, és ahogy meggyilkolják őket, az emberek meg fogják érteni, hogy miről is van szó. Az emberek 98 %-a nem pszichopata.

  Ráadásul most divatja van annak, hogy mindenkivel kedvesnek kell lenni, nem szabad senkinek fájdalmat okozni. Csak meg kell mutatni a magzatok fájdalmát és szenvedését, és tömegek fogják követelni az abortusz betiltását.