2018. 05. 29.

A Real Madrid a Szűzanyának ajánlotta a BL-győzelmet

Az idén, egymás után harmadszor Bajnokok Ligája győztes Real Madrid felajánlotta győzelmét a spanyol fővárosban található almudenai Szűz Máriának.

Május 26-án, szombaton a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Liverpool együttesét a kijevi Olimpiai Stadionban: a francia Karim Benzema, és a walesi Gareth Bale lőtték a spanyolok góljait (Bale két alkalommal is a kapuba talált).

Egy nappal később, vasárnap, a Real Madrid – mielőtt a Cibeles térre ment volna megünnepelni a győzelmet – a csapat és az igazgatótanács az Almudeniai Szűz Anya Katedrálisba ment, ahol Jésus Vidal segédpüspök fogadta őket.

hirdetés

A Madridi Érsekség információi szerint a pap megköszönte a csapatnak, hogy meglátogatta a templomot; “minden madridista otthonát”, és felajánlotta a Szűzanyának a tizenharmadik Bajnokok Ligája győzelmét.

“Nagyon sok kisgyermek példaképei vagytok, fontos, hogy jó példát mutassatok nekik”– mondta a püspök, és hozzátette: “a Szűzanya most együtt örül veletek a győzelmeteknek”. A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez azt mondta, a BL győzelemhez a csapatmunka és a hatalmas erőfeszítések vezettek. Ezen kívül beszélt a klub alapítványi tevékenységéről is, amely “egy jobb és igazságosabb világért harcol’.

Miután Jesús Vallejo felolvasta a csapat könyörgéseit és imáját, Sergio Ramos és a brazil Marcelo felmentek a szoborhoz, hogy felajánlják neki a kupát.

Az a  Real Madrid, amely idén felajánlotta ezt a kupát Isten anyjának, 2017-ben aláírt egy szerződést az arab Emirates céggel, akik az Arab-félszigeten gyártják, és terjesztik a klub termékeit. A szerződés egyik komoly feltétele volt, hogy távolítsák el a címerről a keresztet, hogy ne sértsék a muzulmánok érzéseit.

Pár napja az Atletico Madrid is felajánlotta az Európa Liga győzelmét, ezzel újraindítva egy hagyományt, ami 2012 óta szünetelt.

Az Atletico Madrid elnöke, Enrique Cerezo azt nyilatkozta; “azért jöttünk Madrid templomába, hogy hálát adjunk Istennek, és Madrid, valamint az Atletico Madrid védőszentjének  ezért a hatalmas dicsőségért. Kérjük a Szűzanyát, járjon közbe imáival ezért a piros-fehér családért, amely mindig hálás lesz az almudeai Szűznek.”

Forrás: aciprensa.com

Ezt a cikket Ungvári Ildi önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás