2018. 05. 27.

Ezt gondolja a 777 OFFLINE református vendége az ökumenéről

Nagy Gergely, református teológus, lelkész, a Kálvinista Apologetikai Társaság alapítója. Fő kutatási témái a római katolicizmus, az iszlám és az ateizmus. A 777 OFFLINE következő vendégeként Hodász András római katolikus pappal fognak beszélgetést folytatni a két felekezet egymásról kialakult tévhiteiről.

A 777 OFFLINE következő alkalmára május 29-én, kedden este kerül sor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az est egyik vendégét, Hodász András atyát keveseknek kell bemutatnunk, hiszen a 777 bloggereként már volt alkalma a közönségnek megismerkedni vele. András atya beszélgetőtársa Nagy Gergely református lelkész, akinek a neve sokaknak ismerős lehet a református-római katolikus hitvitákról, melyek a reformáció 500. évfordulója alkalmából elevenítették fel a régi teológiai disputák hagyományát. Nagy Gergely a viták és különböző médiamegjelenései során mindvégig határozottan tanúságot tett hitéről és meggyőződéséről. Az elhangzott gondolataiból most csak néhányat hoztunk az ökumenéről és személyes hitéről, hamarosan interjúban is lehetőségetek lesz jobban megismerkedni vele.

 

“Bár voltak nehezebb pillanatai a reformáció történelmének, de azért az végigkísérhette, hogy mindig tisztelettel igyekeztek a nagy reformátorok beszélni az ellenfelükről, másokról, ezen hitviták során is, amiket akár a középkorban, akár máskor rendeztek. Folyamatosan pusztán a tényekre próbáltak hivatkozni és nem a másik személyiségét sérteni, a másik ember gondolatvilágát bántani.”

hirdetés

 

„Sokszor az a probléma sajnos, hogy az emberek azt gondolják, nem lehet ütköztetni véleményeket szeretettel.”

 

” Nem feltétlenül tanbeli egységre kell törekedni – arra nem is tudunk – , hanem a szeretetben levő egymás mellett élésre.”

 

“Felszentelt református lelkész vagyok, így felelősségem van Isten nyájának terelésében, mely az egyház. Felelős vagyok, hogy ragaszkodjak a tanítással megegyező tiszta beszédhez.”

 

“Meggyőződésem, hogy ha nem tudjuk világosan definiálni, mi is a bűn, akkor szinte lehetetlen a megváltás és megváltó szükségességét megmagyaráznunk.”

 

“Nem annyi az én megváltásom, amennyit magamból feláldozok, hanem annyi, amennyit Jézus feláldozott önmagából – minden.”

 

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi űrlap kitöltésével lehet megtenni.

Regisztráció: Űrlap

Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Időpont: május 29. (kedd), 19:00-21:00

Kapunyitás: 18:30

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás