2018. 05. 24.

Elindult az S4C.news – tematikus híroldal a keresztényüldözésről

A mai nappal megkezdte működését a 777 Közösség Egyesület által gondozott S4C.news tematikus híroldal, amely a keresztényüldözés jelenségét és az üldözött keresztények megsegítésének formáit mutatja be. Az oldal angol és magyar nyelven is olvasható, cikkeiben széles nemzetközi kitekintést tesz és számos hiánypótló tartalmat szolgáltat az olvasóknak.

  1. május 24-én, pünkösd ünnepét követően megkezdi működését a 777 Közösség Egyesület gondozásában megjelenő S4C.news híroldal.

A két nyelven, magyarul és angolul szolgáltató portál célja, hogy a közvélemény figyelmét a keresztényüldözés jelenségére irányítsa, bemutassa annak háttereit, mozgatórugóit és formáit. Egyszerre foglalkozik a fizikai valójában megnyilvánuló – elsősorban Ázsiában és Afrikában jellemző – üldöztetéssel és a nyugati világban tapasztalható, a szimbólumokat célba vevő, a lelkiismereti szabadság korlátozása útján terjedő jelenséggel, amely határozottan támadja a keresztény értékeket. Az oldal folyamatosan beszámol azokról a kezdeményezésekről, programokról is, amelyek az üldöztetést szenvedő keresztény közösségek megsegítését célozzák, így a magyar kormány ez irányú tevékenységéről, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság munkájáról is. 

Az oldal az s4c.news és az s4c.hu címen egyaránt elérhető, szerzői gárdájában a 777 olvasói számára már ismert nevek is feltűnnek. A hírportál működése az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásának köszönhetően vált lehetségessé.

hirdetés

Az oldal neve (Stand for Christians) a kereszténység és a keresztények melletti kiállást, szolidaritást hangsúlyozza. A híroldal munkája egyaránt követhető a Facebook, az Instagram és a Twitter közösségi oldalakon.

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zsófi 2018. 05. 24. 21:39

    https://solidaritypersecutedchurch.org/about/

    Sziasztok!
    szeretném a fenti oldalt – mint már egy ideje létező angol nyelvű hírportált az üldözött keresztények, és azok segítése témában – a figyelmetekbe ajánlani.
    Zsófi