2018. 05. 02.

10 Hollywoodi sztár, aki felvállalja a hitét

Néhány név ismerős lehet, így beszélnek ők hitük fontosságáról.

Míg valószínűleg Jim Caviezel az a színész, aki a legnyíltabb a hite fontosságával kapcsolatban, itt van néhány más hollywoodi óriás, akiknek Isten áll az életük középpontjában. Míg néhányan nehézségekkel néztek szembe az életükben, a hitük mindig elkísérte őket. Íme a betekintés, amit nyíltan megosztottak a Katolikus hitük fontosságáról és annak hatásáról mind a karrierjükre, mind a családi életükre.

hirdetés

Gary Sinise
Ő a CSI: New York, a Forrest Gump, az Apollo 13, és a Halálsoron filmek béli szerepeiről ismert. Házas, három gyermeke van, a színész 2010-ben tért Katolikus hitre. Nagyrészt jótékonyságban vesz részt, például Irakból származó 300 000 gyerek oktatásának segítésében.

Mark Wahlberg
A színész, producer és a családapa minden nap templomba jár, még forgatás alatt is. „Abban a pillanatban, hogy a hitemre kezdtem fókuszálni, csodálatos dolgok kezdtek történni az életemben.” Wahlberg egy interjúban az nyilatkozta a The Catholic Herald-nak. „És nem csak szakmailag értem. Istent akarom szolgálni és jó ember szeretnék lenni… Az, hogy Katolikus vagyok, a legfontosabb szempont az életemben.”

Pierce Brosnan
A híres ír színész, aki jól ismert a James Bond szerepeiről, 2014-ben Deacon Greg Kandra-nak adott nyilatkozatában elmondta: „Az, hogy Katolikus vagyok, bele van vésve a DNS-embe.” A hite segítette át a felesége elvesztésén és a lánya rákos megbetegedésén, a sztár elmondta: „Az mindig segít, ha van egy kicsi ima a tarsolyodban. Mindent összevetve kell, hogy legyen valamid a legvégén, és ez számomra Isten, Jézus, a Katolikus neveltetésem, a hitem.”

Al Pacino
A gengszter filmek visszatérő alakja gyakorló Katolikus, elmondta egy interjúban, hogy az egyetlen hely, ahol megengedték neki, hogy gyerekként viselkedjen a templom, az iskola és a mozi volt. Az 1970-es évek elején, a vallással való hirtelen szakítás után, Al Pacino visszatért a templomba – érdekességképpen épp A Keresztapa forgatása közben.

Mel Gibson
A színész volt a rendezője, producere és a társírója a hatalmas Hollywood szenzációnak, A Passiónak, a szintén Katolikus Jim Caviezel főszereplésével, és a legutóbbi A fegyvertelen katona c. filmnek. Az, hogy 9 gyermek édesapja volt, nem rejtette el azt a tényt, hogy a munkája nagyrészt a hite által inspirálódott. Ő maga is néhány nehéz időszakon ment keresztül, a nagyon elkötelezett Gibson a tapasztalatait arra használja, hogy aktívan jelen legyen társadalmi munkában és sok sztárnak segített megszabadulni a drog függőségből.

Antonio Banderas
A spanyol színész és rendező egy spanyolországi, malagai testvéri közösségben tölt be tisztséget, minden évben részt vesz a város Nagyheti felvonulásán. 2011-ben, a francia Paris Match magazinnak azt nyilatkozta: „Katolikus vagyok, de 16 vagy 17 évesen, amikor tényleg elkezdtem kétségbe vonni dolgokat, azt mondtam magamnak: Nem, ez a sok minden teljesen lehetetlen. Aztán beléptem abba a korba, amikor szükségem lett a spiritualitásra. Mindaz, amit tennem kellett, támaszkodni Jézus szavára, ami nem helyettesíthető mással, megkérdőjelezhetetlen, ez a „szeretet”.”  

Andy Garcia
A Cristiada vagy a For Greater Glory (2014) c. filmek forgalomba hozatala közben a kubai-amerikai színész felfedte a National Catholic Register-nek: „Katolikus vagyok. A hitemet egyszerű és privát úton gyakorlom. Hiszek azokban az alapelvekben, amiről Jézus beszélt, és próbálok jó példa lenni a családom számára és mások számára is: Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy akarjátok, hogy veletek is bánjanak. Ez nem túl bonyolult. Fontos, hogy legyenek ilyen tanításaink, hogy jobb társadalommá váljunk.”

Martin Scorsese
A híres rendező legutóbbi filmje a Némaság, két jezsuita misszionáriust mutat be a 17. századi Japánban. Scorsese találkozott Ferenc Pápával, aki csodálatát fejezte ki Scorsese filmbeli munkája iránt. Yves Calvi-nak, a francia újságírónak ezt mondta: „A hitem misztériuma az a kérdés, ami megszállottá tesz. Ez a gondolat mindig is a részem volt, és ezt valósítom meg a filmjeimben. Így fedeztem fel a vallást, ami segített megtalálni a gyökereim, az irányvonalam…”

Patricia Heaton
A válás után átment azon, amit ő „protestáns pusztaságnak” hív, Amerika vicces női sztárja (A semmik közepén, Szeretünk Raymond) áttért Katolikus hitre miután kimondták a válását. Hívő Katolikusként nőtt fel, a négy-gyermekes anya, 12 évesen veszítette el az édesanyját, és ezt követően jutott át a depresszión azáltal, hogy „hívtam a szenteket, Patrick-ot és Józsefet, hogy segítsenek, aztán mentem a terapeutámhoz.”

Leah Remini 
A Férjek gyöngye c. filmbeli szerepéről ismert színész, a sztár, férjével, Angelo Pagén-nal együtt 35 évnyi szcientológia után visszatért a Katolikus hitre, s mostanra ő lett a szcientológia legnagyobb kritikusa. A színésznő/aktivista elmagyarázta, hogyan találta meg a belső békét a templomba járás által „egyedül, ültem és imádkoztam, mondtam a Rózsafűzéremet” mondta a People magazinnak. „Számomra, ez az, aminek a vallásnak lennie kell: egy csodálatos dolog.”

Forrás: Aleteia
Képek: flickr.com, pixabay.com, Imdb

Ezt a cikket Varga Mária önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás