2018. 04. 27.

7 ok, hogy miért maradj szűz a házasságig

A szex két házas ember között egy gyönyörű alkotó eleme a házasságnak. Isten megáldott bennünket azzal a képességgel, hogy fizikailag is örömöt tudjunk okozni a házastársunknak. De ha házasság előtt odaadjuk magunkat valaki másnak, akkor a szex teljesen más természetűvé alakul át a kapcsolatban.

1. A bujaság és a házasságon kívüli nemi élet bűn

Miből gondolod, hogy Isten tette a házasságon kívüli szexet bűnné? Mármint kívülről nagyon izgalmasnak tűnhet a nemi vágy által ismerkedni és intim kapcsolatokba bonyolódni. Valójában senki sem bánt senkit, nem igaz? Ez nem így van!

A házasságon kívül történő nemi kapcsolat mindig, mindig fájdalmat okoz valakinek, és sok okból kifolyólag mégis belevágunk.

Azok a párok, akik tisztán járulnak az oltár elé, egy gyümölcsöző házasság elébe néznek.

hirdetés
2. A szüzesség egy értékes ajándék, amivel a hitvesedet ajándékozod meg!

Milyen értékes ajándéka a szerelemnek és a tisztaságnak, hogy odaadhatod magad annak az egy személynek, akinek hűséget fogadsz. Ettől a házasságban az „egy test” még gyönyörűbbé és szentebbé válik.

De azoknak sincs veszve minden, akik nem tudták megtartani a tisztaságukat.

Semmi katasztrófa nem történt. Isten továbbra is szeret benneteket és azt szeretné, hogy a ti házasságotok is áldott legyen a későbbiekben.

Ha bocsánatot kérsz Istentől és hátat fordítasz annak hozzáállásnak, hogy azért ismerkedsz, hogy felszedj valakit, hidd el, Isten meg fog bocsátani. Menekülj a kísértéstől, és ne ismerkedj így, mert az effajta randizgatások 95%-a szexbe torkollik. Ne pazarold el a szíved! Az érzelmi és lelki valód, egy felbecsülhetetlen érték, őrizd meg hát annak, akivel az egész életedet le szeretnéd élni, hidd el, megéri!

3. A teherbeesés kockázata

A gyerekek értékesek, Isten gyönyörűséges teremtményei, és egyszer az életében mindenkinek meg kell tapasztalnia azt, hogy milyen szülővé válni. De az Atya nem szeretné ránk rakni ennek a feladatnak a felelősségét, amíg valóban készen nem állunk gyermeket vállalni, és a csöppség minden szükségletét kielégíteni.

Házasságon kívül babát tervezni nem igazságos lépés vele és veled szemben sem.

Megszabadulni tőle, mielőtt világra jön, szintén nem az. Isten terve az, ami a legjobb ebben a helyzetben is: egyedülállóként ne vállalj gyereket és tartózkodj a szexuális élettől a házasságig. Akkor, amikor mind a ketten készenálltok a gyerekvállalásra a társaddal anyagilag, érzelmileg és lelkileg is, Isten meg fog ajándékozni a gyermekáldás örömével.

4. Az alkalmi együttlétekből fakadó többszöri szívfájdalom

A szexuális intimitás olyan kötődést alakít ki két ember között, ami érzelmileg is összekapcsolja őket egymással és vágyat ébreszt bennük, összekeverve ezt a vágyat a szerelemmel. A legtöbb ilyen alkalmi ismerkedésből kialakuló kapcsolat nem a szereteten alapul, hanem a vágyra építi az egész kapcsolatot. Az effajta alkalmi kapcsolatra épülő házasságok nem bizonyulnak gyarapodónak a későbbiekben. Az ilyen szexuális együttlétek összetört szívekhez vezetnek, mert az egyik fél végül ki akar lépni a kapcsolatból. Az egymás utáni szívfájdalomtól és csalódásoktól érzéketlenné és hideggé válhat a szívünk. Ez szintén kialakíthat más negatív érzelmeket, mint a féltékenység, gyanakvás és bizalmatlanság, mert ezek sajnos ezzel az életstílussal együtt járnak. Egyszóval, így sokat lehet veszíteni.

5. Szűznek lenni menő!

Nem érdekel, hogy ki mit mond, a szüzesség menő. Az a nő, aki manapság meg tudja tartani a szüzességét házasságig, az egy bátor és tiszteletre méltó nő, mert nem követi a tömeget. Elveszteni a szüzességed házasság előtt, nem menő.

Kérdezz meg egy idősebb, nagyobb élettapasztalattal rendelkező személyt, aki megtartotta tisztaságát az esküvőig és azt fogja mondani, hogy várj te is addig, amíg meg nem házasodsz.

Ez azért van, mert ő is tisztában van vele, hogy amikor egy fiatal szexelni szeretne házasság előtt, akkor általában csupán a szexuális vágy beszél belőle – ott nincs valódi szeretet.

Keresztény emberként jobban kéne törődnünk azzal, hogy Isten mit szeretne tőlünk, és nem azzal kéne foglalatoskodnunk, hogy a barátaink mint mondanak, vagy hogy a világ mit gondol rólunk. Ha valami nem Jézus szerint való, akkor nem szabadna a keresztény életünk részévé válnia.

6. A szexuális tisztaság Isten terve számodra

Isten szeretné, ha mi mindannyian keresztények, tiszták maradnánk a házasságig. Ez az Ő terve! Ha egy keresztény nemet mond Isten tisztaságra meghívására, annak mindig következményei vannak. Ezek a következmények érzelmi alárendeltséget válthatnak ki, amik összetörhetik a szívünket, nem kívánt terhességhez és nemi betegségekhez vezethetnek. Isten nem tesz velünk ilyen szörnyű dolgokat. Mi okozzuk ezeket a dolgokat saját magunknak a döntéseinkkel, amiket az életünkben meghozunk. Döntsünk amellett, amit Isten akar! Imádkozzunk ezért és keressük mindig az Ő akaratát az életünkben!

7. A házasságon kívüli szex nem egészséges

Legtöbbször egy alkalmi kapcsolatban a fiatalok nem is igazán ismerik azt a személyt, akivel lefekszenek. Itt a kapcsolaton belüli intimitást egyedül a szex jelenti. Találkoztál a szüleivel? Tudod mit csinál szabadidejében? A testi egészségre nézve, az alkalmi szex sok veszélyt rejteget. Az efféle kapcsolatok rengetegféle fertőzéshez és egészségügyi problémához vezethetnek. Érzelmi szempontból pedig ezek a kapcsolatok egy bezárkózó, kemény szívet eredményeznek és arra tanítják a fiatalokat, hogy a szerelmet inkább érzelmekre, mint egymás rendes megismerésére alapozzák.

A még párkapcsolat előtt álló keresztényeknek bízniuk kéne Istenben. Minden barátságukat a tiszteletre és a testvéri szeretetre kellene alapozniuk. A legjobb házasságok azokból a kapcsolatokból születnek, amelyekben mind a két fél egyaránt tisztelte egymást mind testileg és lelkileg is az együtt járásuk alatt. Ne felejtsd el, hogy abban a pillanatban, ahogy az érzelmeid átveszik az irányítást a párkapcsolat felett, már nem tanúsítasz tiszteletet és valódi szeretetet a másik iránt.

Forrás: Heaven Ministries

Ezt a cikket Dobai Lívia önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás