2018. 04. 25.

Az áprilisi OFFLINE 10 fantasztikus gondolata Papp Miklóstól

Az áprilisi OFFLINE-on Papp Miklós beszélt a házasságban megjelenő hármas szeretetről, hűségről és a vonzó kereszténységről. Két nappal a beszélgetés után is libabőrösek vagyunk a tiszta, humoros és felszabadító gondolatoktól. Ezekből idézünk most párat.

1. A legtöbbet Istenből a szerelmesek tudják. A szerelem azt adja, hogy szívesen vagyok jó. A szerelmes ember szívesen hűséges.

2. Tudni kell vonzónak lenni, ez nem játék. Nincs odaírva a homlokodra, hogy te nagyon jó hittanos vagy, hogy te nagyon jó anya leszel. Az van ráírva, hogy zsíros a hajad. Tessék vonzónak lenni!

3. Engem nagyon zavar, amikor előbb döntesz, mint ismerkedsz. Fiúk, lányok! Ismerkedni! Ez a legelső szabály.

hirdetés

4. Isten nem döntötte el, ki kinek lesz a házastársa. Szabadnak teremtett, és akit idehozol az oltár elé, azt jól megáldjuk. Az lesz a nagy ő. Senki ne ringassa magát abba az ópiumba, hogy majd az Isten elintézi. Tessék menni, versenyezni!

5. Akivel együtt akarok haladni, azzal egyformán kell látni. Közös értékrendszer és közös hit szükséges. A fontos értékekben legyen egyezés, a kevésbé fontos értékek vagy taszítják egymást, vagy egyeznek, de nem fogják szétverni a házasságot.

6. A házasság nem misszióra való. Olyannal köss házasságot, akivel együtt erősek vagytok!

7. Krisztus kezdeményezően szeret. Nem akkor jön, amikor megérdemeljük, hanem előtte.

8. A krisztusi szeretetre az jellemző, hogy azt Ő soha nem vonja vissza. Akármilyen bűnösök vagyunk is. Amikor két szerelmes kijelenti, hogy köztük ez a szeretet (agapé) van, akkor ők azt soha nem vonhatják vissza.

9. Nem kell évekig halogatni a nagy döntést. Ha úgy érzed, hogy ő az igazi, akkor el kell kezdeni a házasságot.

10. A házasságnál nem azt döntjük el, hogy készek vagyunk, hanem azt, hogy együtt akarunk haladni.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás