2018. 04. 22.

8 nagyszerű gondolat Papp Miklóstól

Papp Miklós a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola tanszékvezetője.  Görögkatolikus papként és férjként rengeteg előadást tart a házasságról, életvezetésről és a gyereknevelésről.

Íme 8 nagyszerű gondolat Papp Miklóstól:

1. “Senki nem igényel olyan szinten, mint Krisztus.”

2. “Az igazság igaz, függetlenül attól, hogy ki mondja.”

hirdetés

3. “A szabadság arra való, hogy ne legyek rabja semminek (pl. közfelfogásnak, rossz szokásoknak, ösztönvilágnak), de ezzel még nem nyertem. Szabadnak kell lenni Isten ígéreteire is.”

4. “Aki átlagosan akar élni, átlagosan lesz boldog.”

5. “A kereszténység célja nem egy abszolút sztoikus békesség, nem vagyunk buddhisták. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy meghívottak vagyunk. Akarjuk jobban vezetni az életünket, igényesebben élni! Ez ad egy dinamikát.”

6. “Mindenki lelkét közvetlenül Isten teremtette, ezért nincs olyan, hogy valaki véletlenül lett teremtve. Isten akarta, hogy létezz.”

7. “Keresztényként van jogunk nevetni. Csak mi tudjuk a történelem végét.”

8. “A mai kereszténység bealtatja a híveket: Te csak ne akarjál alkotni, kezdeményezni, vállalkozni… De ez nem kereszténység!”

Gyere el és vegyél részt te is a 777 OFFLINE esemény áprilisi alkalmán, amelynek vendége a dr. Papp Miklós lesz! Az áprili23-i eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Minden – de tényleg minden – információ a Facebook-eseménynél!

Kép: nyirgorkat.hu

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

777 OFFLINE
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 04. 24. 02:20

    Üdv!
    2 “Az igazság igaz, függetlenül attól, hogy ki mondja.” Nagyon rafinált válasz,tehát ha valamit kinevezünk igazságnak (mert csak így lehet) akkor az az igaz,még akár tőlem függetlenül is.Hmm.Valójában mindig az az igazság,amit annak gondolunk,”függetlenül attól,hogy ki mondja”.***
    3. “A szabadság arra való, hogy ne..” A NE a rossz gondolat benne.Én így folytatnám: ….hogy kipróbálhassunk/megtegyünk bármit.Aztán majd eldől,hogy ezzel jót teszünk-e,hasznunkra válik-e vagy előbbre visz-e bennünket.
    6.”Isten akarta, hogy létezz.” Ez a kijelentés nem ide való.Mindent ami létezik,Isten akarta.Mondjuk,az “akarta” nem a legjobb szó rá,de fogadjuk el.
    8.“A mai kereszténység bealtatja a híveket,….” Lám,lám.Örülök,hogy végre más is észre vette.De ezek csak az első lépcsőfokok,hol van még a többi!!?(Nagyon szép kifejezés:bealtat)