2018. 04. 07.

“A hit ajándék, köszönöm Istennek, hogy megajándékozott vele” – Andrea Bocelli

Az ismert tenor rövid ujjú, fekete pólóban, rózsafüzérrel a nyakában mosolyog egy fényképen, amelyet Instagram-oldalán osztott meg. A kép alatti bejegyzés háláról, elköteleződésről és hitről tanúskodik. Igen, Andrea Bocelli istenhívő, hálás ezért az ajándékért, és boldogan tesz tanúbizonyságot.

A művész nem most először beszél a nyilvánosság előtt hitéről. Legutóbb szeptember végén az Il Mattino olasz napilap internetes verziójában olvashattuk szavait a La musica del silenzio (A csend zenéje) című film bemutatója kapcsán, amely Bocelli azonos című regénye alapján készült, és amelyben ő maga is feltűnik mellékszereplőként. Akkor így nyilatkozott:

Tévedés lenne azt gondolni, hogy az életünket véletlenek alakítják. Ez az én hitvallásom, mivel úgy vélem, miden egyes ember élete, így az enyém mögött is egy határozott rendező erő áll. A tehetség sem személyes érdem, hanem ajándék. Minden ember élete egyedi történet, amely egy határozott rendezői elvet követ. (…) az életem számomra világos bizonyíték arra, hogy semmi sem történik véletlenül.

hirdetés

A véletlen nem létezik, ez csupán a törvényszerűségeket nem tisztelő, elbizakodott emberiség illúziója, amely a mindent igazgató igazság elvét feláldozta az ész oltárán.

Hit nélkül nagyon nehéz lenne megmondani, mi az élet értelme.”

2016 decemberében Bocelli így nyilatkozott a Credere című olasz hetilapnak:

„Ahogy elértem a felnőttkort, bizonyos egzisztenciális kérdések sürgetően merültek fel bennem. Már csak azért is, mert ha objektíven nézzük, hit nélkül nagyon nehéz megtalálni az élet értelmét. Hit nélkül földi létünk csupán egy előre bejelentett tragédia, amely a legjobb esetben is öregséggel, betegséggel és halállal végződik. Szorongással telten elkezdtem hát válaszokat keresni a kérdéseimre, és ez a keresés, Istennek hála, végül meghozta gyümölcsét.”

 

 

 A hit ajándék: hálát adok Istennek, amiért részese lehetek. A magam részéről igyekszem megtartani és napról napra erősíteni. Úgy gondolom, ez minden ember számára igen jelentős kérdés, és én személy szerint boldog vagyok, hogy tanúskodhatok róla, bármerre is járok.

Forrás: Aleteia

Fordítás: Csepely Rita

Fotó: La Times

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás