2018. 04. 03.

“Ne ijedjünk meg a tetoválásoktól!” – üzeni Ferenc pápa

Tetoválásokról esett szó egy nemrég zajlott találkozó folyamán a Vatikánban, melyen egy csoport fiatallal beszélgetett Ferenc pápa. Egy ifjú szeminarista azt kérdezte, hogyan kéne az Egyház lelkipásztorainak viszonyulnia ahhoz, hogy a tetoválások manapság széleskörűen elterjedtek, ami egyeseknek szép, mások viszont valami olyasminek tartják, amit úgymond „nehéz megérteni”.

A pápa válasza ez volt:

“Ne ijedjünk meg a tetoválásoktól. Az eritreai keresztények a homlokukra tetováltak. Manapság is találkozhatunk ilyennel. Valóban túlzó, ám manapság is látni néhányat.

Azt hiszem, akinek nagy számú tetoválása van, nem adhat vért és hasonlók…mérgezés veszélye miatt. Adódhat probléma a túlzásokból, de nem magából a tetoválásból. Azután Szent Péter utódja egy kérdést tett fel a tetovált fiataloknak. A tetoválások gyakran egy adott közösséghez való tartozást jelzik. Te, fiatalember, akinek ez a célja, te mit keresel? Ebben a tetoválásban milyen közösséghez tartozásod nyilvánítod ki?”

Végül pedig a pápa arra bátorította a papokat, kommunikáljanak ilyen megközelítéssel a fiatalokkal és kapcsolódjanak hozzájuk kultúrájukban.

hirdetés

“Fontos, hogy ne rémüljünk meg. A fiatalságtól sosem szabad megriadni, soha! Ugyanis mindig, még a nem annyira jó dolgok mögött is akad olyan dolog, ami valamely igazsághoz vezet – hívja fel Őszentsége figyelmünket.”

 

Fordította:Nagy-Menyhárt Kamilla 

Forrás: ChurchPop

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás