2018. 03. 10.

Nevetséges indokkal rúgtak ki az egyetemről egy keresztény diákszövetkezetet Amerikában

A Michigan államban található Wayne State egyetem bevonta az ott működő keresztény diákszövetkezet működési engedélyét, mivel az megkövetelte vallási vezetőitől, hogy legyenek keresztény hitűek.

Az InterVarsity keresztény diákszövetkezet 75 éve képviselteti magát a Wayne State egyetemen, azonban a vezetőség októberben bevonta a működési engedélyüket, mivel a csoport vezetői felé elvárás volt, hogy legyenek keresztények – írja a Fox News. A diákszövetség bíróság elé vite az ügyet.

“Igazságtalanok voltak és diszkriminatívak,” – nyilatkozta a szövetség képviseletében Lori Windham. “Az egyetem rengeteg másik diákszervezetnek megengedi, hogy vallási szempontok alapján válasszák meg a vezetőiket. Semmi okuk nincsen arra, hogy a keresztény hit miatt kizárják az InterVarsity-t.”Az ügy 2017-ben kezdődött el, amikor az egyetem bevezetett egy online regisztrációs rendszert az ott működő közel 400 diákszervezetnek. Az űrlapot az InterVarsity is kitöltötte, de elutasították őket, mivel a vallási követelményeik nem egyeztethetőek össze az iskola non-diszkriminatív előírásának.

Bár a csoporthoz minden vallásból csatlakozhatnak diákok, az előírás szerint a vezetőknek osztaniuk kell a keresztény nézeteket és a csoport misszióját. “Furcsa ügy” – mondja Windham. “Egyértelműnek kéne lennie, hogy egy vallási csoport megválaszthatja, kik vezetik a Bibliaórákat.” Windham hozzátete, ez nem az egyetlen eset, amikor egy keresztény csoporttal szemben igazságtalanok egy egyetemen. “Remélem a bíróság majd rávilágít, hogy az ilyen viselkedés jogtalan.”

hirdetés

Az egyetem szóvivője tagadja, hogy kipécézték volna keresztény csoportot. “Az egyetem elkötelezett az alkotmányos és vallási jogok védelmében. Minden lehetséges lépést megtettünk annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a felfüggesztés hatását a csoportra, és tavaly decemberben kapcsolatba léptünk az InterVarsity-el azzal a felajánlással, hogy dolgozzunk ki egy állásfoglalást ebben a kérdésben. Ajánlatunk még mindig áll.”

 

 

Forrás: foxnews.com

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás