2018. 03. 01.

Készüljünk az Eucharisztikus Kongresszusra – Könyvajánló

Rendszeresen járunk szentmisére, és talán a szentségimádást is ismerjük és kedveljük. De miért tesszük ezt? Mit jelent nekünk Krisztus az eucharisztiában? Mi az üzenete? Hogyan tudunk hozzá kapcsolódni? Ezekben a kérdésekben nyújt segítő kezet az Őáltala, Ővele, Őbenne élünk című könyv.

„Az Eucharisztia a keresztény élet forrása és csúcsa.” De valóban meríteni ebből a forrásból, és elindulni e csúcs felé nem egyszerű. Az Eucharisztikus Élet Mozgalom szeretne támogatást nyújtani, érthetővé és élhetővé tenni hitünknek ezt a titkát. Ez a könyv abban szeretne segíteni, hogy ez a valóság életté váljon bennünk.

A könyv segítségével harminc napon át elmélkedhetünk az Eucharisztiáról, ennek jelentőségéről és jelenlétéről saját életünkben.

Minden napnak van egy témája, amire épül az elmélkedés. Az első pár mondat segít megérkezni a jelenbe, az imára fókuszálni. Ezt két rövidebb elmélkedés követi, melyek után megfogalmazhatjuk fohászunkat. Ezek után tanácsokat kapunk, hogy az olvasottakat hogyan építhetjük bele az életünkbe, és elhatározásokat hozhatunk ezek megvalósítására. Végül néhány kulcsszó segíthet abban, hogy az elmélkedés tartalmát magunkkal vihessük.

Többféle módon is használhatjuk e könyvet: napi imánkban, szentségimádáshoz, vagy felkészülésként a szentmisére.

Ez a kis könyv nem kész válaszokat szeretne adni a fenti kérdésekre, hanem egy olyan ima-utat kínál nekünk, amelyen személyesen rátalálhatunk azokra a válaszokra, amelyekből aktuális életkörülményeink között meríthetünk. A forrás itt van, csak innunk kell belőle.

Az Eucharisztikus Kongresszusról bővebben itt olvashattok: www.iec2020.hu/tortenetunk/

Gergely Kinga

A könyv Pdf formátumban ingyenesen letölthető innen: https://bit.ly/ebookeucharisztikuselet

Papír formátumban megrendelhető itt: https://bit.ly/konyveucharisztikuselet

És megvásárolható a Budapesti Örökimádás-templomban hétköznapokon, 8:00 – 17:30 között, a templomőrnél.

Kép forrása: nyolcboldogsag.hu

Forrás: www.iec2020.hu

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás