2018. 02. 17.

Az egész csapat imádkozott a fiatal focistáért, az orvosok csodát emlegetnek

Az orvosok is csodaként tartják számon Duhaj Ádám történetét: a 16 éves dabasi fiatal labdarúgó szívinfarktust kapott csapata egyik felkészülési mérkőzésén. Tizenegy (!) alkalommal kellett újraéleszteni,  csapattársai az öltözőben együtt imádkoztak felépüléséért.  Duhaj Ádámot három héttel az esetet követően kiengedték a kórházból, esete annyira rendkívüli hogy sajtótájékoztatót hívtak össze az orvosok.

Sajtótájékoztató keretén belül jelentette be a Városmajori Szív – és Érgyógyászati Klinika, hogy elhagyhatta a kórházat Duhaj Ádám. A 16 éves dabasi fiatal egy labdarúgó találkozón kapott infarktust, nem sokkal előtte még hatalmas góllal vétette magát észre.  Jelezte azonban a kispad felé, hogy nem érzi teljesen rendben magát, cserét is kért. A csapat kispadjához azonban nem ért már oda, eszméletlenül terült el a földön.

Egy szabadnapos mentős öt percen belül a helyszínre ért, a rohamkocsi kiérkezéséig hatszor kellett újraéleszteni Ádámot. Farkas Krisztián vezetőedző végig attól tartott, hogy a mentősök is feladják a küzdelmet, azonban nem ez történt. Másfél órán keresztül próbálták stabilizálni állapotát, de Budapestre menet további háromszor kellett újraéleszteni.

Amíg társuk életéért küzdöttek az orvosok a kórházban, addig csapattársai az öltözőben összekapaszkodva imádkoztak, Farkas Krisztián így mesélte el a történteket a Foci a köbön blognak:

A mi gyerekeink tudnak egymásért küzdeni, nagyszerű közösséget alkotnak, és ezt bebizonyították az elmúlt időszakban, amikor visszacsúsztak a tabellán a nyolcadik helyre, most meg ott vannak három pontra az első helyezettől. És ezek a gyerekek nagyon szeretik Ádámot, mert bár nem voltam közöttük, hiszen nekem kinn, a pálya szélén volt dolgom, tudom, hogy csütörtök este, az öltözőben együtt imádkozott a csapat…”

Duhaj Ádámot összesen tizenegy alkalommal kellett újraéleszteni, az orvosok szerint csodával határos módon élte túl az esetet. Szinte példátlan, hogy valakinek ennyiszer sikerül beindítani a szívműködését.  Először mesterséges kómában tartották, de ezt követen teljes mértékben stabilizálták állapotát. Sőt, az orvosok azt sem zárják ki, hogy a fiatalember néhány hónap múlva folytathatja sportolói pályafutását. Ádám édesanyja a mai sajtótájékoztatón elcsukló hangon köszönte meg az orvosok segítségét, a felvételt  HVG készítette:

 

Mi csak egy gondolatot és egy mondatot szeretnénk hozzáfűzni: nagyon jó egészséget és boldog életet kívánunk Ádámnak! A mondat pedig így szól:

„Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól.”

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás