2018. 01. 31.

Díjat kapott a magyar fiatal csodálatos fotója

Egy 19 éves szabadúszó fiú, Rakó Alex fotója kapta a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat egyik díját: a természet és tudomány kategóriában győztes kép Budaörsön készült, jelzőket is nehéz találni rá. 

A Jelenés című kép lett a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat “természet és tudomány” kategóriájában az első helyezett: a fotót készítő 25 éves Rakó Alex így meséli el a lélegzetelállító kép születését:

hirdetés

“Hátat fordítottam Budaörsnek, és ekkor arra lettem figyelmes, hogy valami kezd kirajzolódni az égbolton. Felélénkült a légmozgás, és pár alacsonyan érkező felhő beúszott a budai hegyek fölé – ekkor tárult a szemem elé a képen látható jelenség.

A megvilágításnak köszönhetően a Kő-hegy csúcsán található kereszt és a tőle nagyjából száz méterre lévő Szeplőtelen Fogantatás kápolna sziluettje hatalmas méretekben jelent meg az égen egymásra vetülve. A háttérben a csillagok, Budaörs pereme és a budai hegyek láthatók. Az egész jelenés alig pár percig tartott, először a templomtorony, majd a kereszt is elhalványult.

Nagy öröm számomra, hogy egy olyan felvételt készíthettem, amelyen egyszerre szembesül a néző a vallás, a természet és az ember kapcsolatával.

Forrás: hirado.hu

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás