2018. 01. 13.

“Legyetek szentek!” – Jim Caviezel újabb hatalmas erejű tanúságtétele

Jim Caviezel minden szempontból kilóg a hollywoodi celebek közül: a Passió című filmben Jézust alakító színész már korábban is többször tanúságot tett a hitéről, most ismét több ezer embert buzdított. A cikket a Magyar Kurír oldaláról szemlézzük.

Jim Caviezel ezúttal Chicagóban járt, előadásának egyik célja az volt, hogy népszerűsítse a Szent Pál életéről készült filmet. Azonban tőle megszokott módon különleges hitelességgel és mély hittel tett tanúságot:

„Amikor a kereszten voltam, rájöttem, hogy megváltásunk a szenvedésben van… és mindenkinek fel kell vennie a keresztjét. A hitünknek, a szabadságunknak ára van.

hirdetés

Fiatalok, a feltámadást sok szenvedés, sok fájdalom előzte meg, és a ti utatok sem lesz más, öleljétek hát magatokhoz a kereszteteket, és fussatok a cél felé!

Szeretném, hogy legyen bennetek bátorság belépni ebbe a pogány világba, hogy félelem nélkül meg tudjátok vallani hiteteket a nyilvánosság előtt. A világnak szüksége van olyan harcosokra, mint Szent Pál és Szent Lukács, akik a nevüket, jó hírüket tették kockára, hogy átadják a világnak a hitet, a Jézus iránti szeretetüket.

Isten mindannyiunkat arra hív, hogy nagy dolgokat tegyünk. De hányszor nem válaszolunk a hívására?  Ideje, hogy nemzedékünk elfogadja ezt a meghívást, Isten hívását, aki mindannyiunkat arra buzdít, hogy teljesen adjuk át Neki magunkat, lássuk meg azt a szerető kezet, amely vezet az utunkon, és kezdjük elölről; böjtöljünk, elmélkedjünk a Szentíráson, és vegyük komolyan a szentségeket.

A hanyatlás kultúrájában élünk. Le kell vetkőznünk magunkról ezt a közönyt, nem szabad tolerálnunk a gonosz pusztítását. Csak a Krisztus bölcsességében való hit tud megmenteni minket, de ehhez az kell, hogy legyenek tettre kész harcosok, akik készek kockára tenni jó hírüket, nevüket, és egész életüket is az igazságért.

Ne legyetek olyanok, mint ez a romlott nemzedék! Legyetek szentek! Nem azért lettetek teremtve, hogy másokhoz idomuljatok. Arra születettek, hogy mások legyetek és kiemelkedjetek.”

Beszéde végén Jim Caviezelt hatalmas tapssal jutalmazta a fiatal közönség.

A lejátszó jobb alsó sarkában lehet bekapcsolni a magyar feliratot!
 

Forrás: Magyar Kurír

Borítókép: Mandatory Credit: Photo by Kristina Bumphrey/StarPix/REX/Shutterstock (5633574o) Jim Caviezel Paley Center presents an evening with the cast of 'Person of Interest', New York, America - 13 Apr 2015

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Tanúságtétel
hirdetés

3 hozzászólás

 • Válasz Filipánics Tibor 2018. 10. 08. 08:35

  Üdv!
  “rájöttem, hogy megváltásunk a szenvedésben van…” Mért lenne abban és mennyi szenvedésben kellene részesülnünk a megváltáshoz?Csak azért mert az életünk nem nélkülözi a szenvedést még nem szükséges szenvednünk.A szenvedéstől,megértéstől megváltozunk van,hogy jó van,hogy rossz irányba.Ha le tudnánk élni ésszerűen az életünk,minimalizálni tudnánk a szenvedést.Azaz pont fordítva van,minél kevesebbet szenvedünk annál könnyebb lesz a megváltásunk (ez,nem így van,de ez a gondolkodásmódotok,hát így írtam).Az élettel együtt kell élni,haladni vele,amennyire lehet alakítani és elkerülni a szenvedést és kétséget (ez még Jézusnak sem sikerült a Biblia szerint:”Atyám,mért hagytál el,”)
  Egyszóval a szenvedés velejárója és nem a kötelezője a megváltásnak.Nem szép félre vezetni az embereket!

  • Válasz Forgó Zoltán 2019. 07. 30. 06:32

   Kedves Tibor! A Szenvedést ne szó szerint értse. Ha nincs külömbség az életünkben jó és rossz között.Akkor nem tudunk választani . Ahoz át kell élni mindkettőt ez a kereszt miszteriuma. A döntést mi hozzuk az Atya terel mint ahogy a ” Jó apa is megdorgálja fiát akit szeret. ” PÁL APOSTOL . Mert a Szeretet a törődés jele. Jézus viszont Emberként válalta a szenvedést de Isteni kiüresítésben azert hogy meg váltásat emberként adja a feltámadása már Isteni ajándék rámutatva a vele együttjaróknak azokat közösségébe hívása a Meg váltó feltámadása. Ez a Keresztény üzenet. Le tudott volna jönni a keresztről akkor viszont nincs meg váltás. Ezert mondta be kell teljesedi az írásoknak . Amine Izajiás meg jövendölte az Úr üzenetét.De Mózes is és sok Prófeéta. Az ó szövetseg ben már Maga Jézus v meg jövendőlve .Akkor még a Zsidóságnak. Az Új szövetsegben minden Népnek szól a Kinyilatkoztatás. Ezert új a szövetseg kötés Jézus hozta el peldával meg tapasztaltatvaa szeretet legfőbb Parancsával.

 • Válasz Sándor 2019. 08. 01. 01:06

  Kedves FILIPÁNICS TIBOR!

  Nem egészen erre próbált utalni az illető, hanem JLzus Krisztus szenvedésére és kereszthalálára, illetve adott esetben a szenvedés értelmére, ld. Szent II. Jánis Pál pápa halála előtti naojait. 😉

  Az Úr áldását kívánom Önnek! 😉