2018. 01. 10.

Egy ateista haldokló utolsó kérése

Daniel Buzdugan, az román Ortodox Egyház szóvivője, a Facebook profilján tette közzé egy Németországban élő, román idegsebész orvossal történt beszélgetésük részletét.

„ A múlt éjjel majd egy órát beszéltem telefonon a Németországban élő és dolgozó idegsebész orvos barátommal. Többek között elmesélt egy történetet, amely egy haldokló betegével történt.

A betege az egész életét ateistaként élte le, de most az élete utolsó óráiban eszébe jutott, hogy hogyan is származhatnánk a majmoktól? Az utolsó óráiban is észnél volt, tudta, hogy földi élete utolsó 100 méterénél tart, és a kórházi dolgozóktól kért tanácsot, hogy hogyan imádkozzon Istenhez.

Amikor már látjuk, hogy hamarosan itt a vég, már nem elégít ki minket az a tudat, hogy “a majmoktól származunk”. A férfi kétségbeesetten megkérdezte az kórházi személyzetet:  ‘Tényleg meghalok? Van olyan Isten, aki majd bírálni fog engem? Az életem során jót tettem mindent, amit tettem? El fogok kárhozni? Imádkozzanak értem ha én már nem leszek, mert az enyémek nem hisznek semmiben és senkiben’

hirdetés

A mi román orvosunk behívott egy fiatal német papot, aki megáldotta a haldoklót, aki röviddel ezután – ahogy mondani szokták – kilehelte lelkét. Hát ilyenek vagyunk mi, emberek, valahogy így állunk a dolgokhoz: ‘majd holnap gondolkodom ezen, de ma nem …..’

Erről eszembe jutott egy csodálatos kérdés a Bibliából:

„Mit ér az embernek, hogy megszerzi az egész világot, ha a lélek kárát vallja? Mert mit adhat cserébe az ember a lelkéért?” (Máté 8, 36-37)

Forrás: https://extranews.ro/
Fotó: wmn.hu

Fordította: Nagy Kinga Erika

Borítókép: An old man's hand rests at his side in a hospital bed
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás