2018. 01. 02.

5 esküvői hagyomány, amelyeket nem engedhetünk el

Egy esküvő nem csupán az újításokról, és saját ötletekről szól, legalább ennyire fontos, hogy megőrizzük a szép hagyományokat. Íme 5 ilyen tradíció, amelyekről ne feledkezz meg, ha az esküvődet tervezed!

Lánykérés

Ez az udvarlási szakasz egyik legszebb pillanata. A pár elérkezett a megértés,tisztelet, és a szerelem  egy bizonyos pontjára. Ez az a pillanat, amikor úgy döntenek, hogy megtesznek egy, a kapcsolatuk szempontjából fontos lépést, életük egyik legfontosabb lépését, hogy összeházasodnak.

A lánykérés azután a romantikus pillanat után következik, amikor a férfi megkérdezi a nőt, hogy akar-e a felesége lenni, és a nő egy boldog igennel válaszol.

Régen a lánykérés csak arra szolgált, hogy a szülők áldásukat adják a házasságra. Ma már a szerelmes pár maga dönti el, hogy készen állnak-e a házasságra. Általában ezt a döntésüket egy családi összejövetelen szokták bejelenteni, ami vagy a menyasszony otthonában, vagy egy étteremben van. Mindkét esetben egy vacsorát rendeznek, ahol a két család megismerheti egymást és nyugodtan megbeszélhetik az esküvő részleteit.

Menyasszonyi fátyol

Ez egy régi szokás, amely a 19. században még kötelező volt a keresztény esküvőkön, de ma már opcionális. Egy menyasszonyi kiegészítő, aminek szimbolikus jelentése van.

A menyasszonyi fátyol, ahogy ma ismerjük, a családtagok, a férj, és Isten felé való tiszteletet jelképezi, az egységet, és legfőképp az odaadást.

A nászi tánc

A nászi tánc az egyik legszebb pillanata az esküvőnek, a tánccal veszi kezdetét az igazi mulatság. A táncra több lehetőség van, vannak akik a klasszikus keringőt választják, és vannak, akik egy számukra különleges dalt választanak.

Nem számít, hogy a választott zene klasszikus, vagy moderne, a lényeg, hogy ez a tánc egy fontos pillanat a pár életében! A vendégek gyönyörködnek a friss házasok szerelmében, és a rokonok arcán tükröződő boldogság látványában.

Családi képek

“Egy kép a testvérekkel, most csak az unokatestvérek, most egy baráti kép… és most mindenki.” Az biztos, hogy az esküvőkön mindig feltűnik az az unokatestvér, aki külföldön dolgozik, és soha nem találkoztok vele, az a nagynéni, akinek valami nehézsége van, de mégis eljön, az a barát, akit már évek óta nem láttál.

Ezért kell ezeket a pillanatokat megörökíteni azokkal az emberekkel, akiket szeretsz, és erre a legmegfelelőbb módszer a fotózás.

Egy fotó, hogy előhozza az emlékeket. És ne feledd, bár a “csoport képek” gyakran idegesítőek, és fárasztóak, később mégis örülsz, hogy elkészültek.

5. Pohárköszöntő

Hogy kifejezzük az örömünket, sok sikert kívánjunk, megköszönjünk valamit, vagy elismerésünket fejezzük ki, legtöbbször koccintani szoktunk. Egy esküvőről sem maradhat el a rövid beszéddel összekötött koccintás. Ez az esküvő egyetlen pillanata, amikor a középpontban nem az ifjú pár van, hanem az a személy, aki a köszöntőt mondja.

Általában ezeket a beszédeket a menyasszony, vagy a vőlegény édesapja mondja. A köszöntő után mindenki felemeli a poharát, és koccintanak az ifjú pár egészségére. De nem mindig a szülők mondják ezt a beszédet. Van, hogy a testvérek, vagy a pár jó barátai osztanak meg vicces és kedves történeteket a násznéppel.  

Forrás: Aleteia

Fordította: Ungvári Ildi

Fotó: Pinterest, Nathan Abplanalp, Középsuli

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás