2018. 01. 01.

A 777 szerkesztőinek újévi gondolatai

Öt kérdéses „mini interjút” készítettünk oldalunk szerkesztőivel, azaz a 777 „csapattagjaival! A tavalyi esztendőtől egészen eljutunk a Nektek szánt jókívánságokig!

A kérdések amelyekre válaszoltunk a következők voltak:

1. Milyen volt a 2017-es esztendő számodra?
2. Hogyan élted meg a 777 munkatársaként az elmúlt esztendőt?
3. Mi volt a legkedvesebb „777 pillanat” a 2017-es évben?
4. Mit szeretnél elérni személy szerint az életeben 2018-ban?
5. Mit kívánsz a 777-nek 2018-ra, és mit az olvasóinak?

Lássuk a válaszokat!

Milyen volt a 2017-es esztendő a számodra?

Vágvölgyi Gergely: Életem legjobb éve volt, hatalmas hála van a szívemben. “Minden kegyelem” – ez a kijelentés valóság, amit megtapasztalni óriási dolog.

Dallos Virág: Kihívásokkal teli, ugyanakkor mindig megkaptam a szükséges “kegyelem-adagot”!

Lábánné Hollai Katalin: Legnagyobb lelki fejlődést éltem meg az elmúlt évben, hihetetlen módokon tapasztaltam meg, hogy amiben Isten terve szerint lépek, az halad!

Harmati Dóra: Rengeteget tanulhattam és fejlődtem. Fantasztikus volt megtapasztalni Isten vezetését életem minden területén.

Dallos Bence:  2017 egy nagyon változatos év volt, amiben teljesen új dolgokat fedezhettem fel és ezért nagyon hálás vagyok.

Kunszabó Anna: Mikor tavaly visszaszámoltunk, már velem volt a kisfiam, mint egy titok. Az élet titka. Januárban először hallhattam a szíve dobbanását, decemberben először hallhattam hangosan kacagni. Erről szólt az év. Új érzésekről, kihívásokról, szerepekről. Az új életről. Fantasztikus volt számunkra 2017.

Cseh Barnabás: Eddig talán a 2017-és év volt számomra a legmozgalmasabb. Szeptemberben rengeteg új dologba kezdtem bele, ezek közé tartozik a 777, a szakkollégium és a szakmai gyakorlat. Többször nagyon nehéz volt összehangolni a különböző tevékenységeket, de azt érzem, hogy mindig megkaptam a szükséges erőt amivel leküzdhettem az akadályokat.

Forintos Bence: Rengeteg kegyelmet, erőt és meglepetést kaptam ebben az évben. Nagyon jó visszagondolni 2017-re, és utólag felismerni azokban a dolgokban Isten vezetését és gondviselését amelyekben a megélés pillanatában nem fedeztem fel őt.

Martí Zoltán: Izgalmas, változatos és rengeteg munkával teli év volt számomra 2017. Beutazhattam a Kárpát-medencét, eljutottam a Szentföldre, Rómában tölthettem a húsvétot, és Csíksomlyón a pünkösdöt. Fantasztikus, kegyelmekben gazdag év volt!

Herényi Márk Barnabás: Nagyon mozgalmas, izgalmas és sokszor fárasztó éven vagyok túl, melynek csúcspontja az esküvőnk volt Esztivel, júliusban. Azóta sok minden megváltozott, de egy nagyon szép időszakában vagyunk most az életünknek.

Bartos Lídia Lelle: 2017 számomra egy nagyon nehéz év volt. Alapjaimban rengetett meg Isten, és ez sok kérdéssel és nehézséggel járt, ami igazából még nem ért véget.

Bese Gergő atya: A tavalyi évben újabb feladattal bővült az életem: megörököltem egy 11.-es osztályt Budaörsön. Nagy álmom teljesült, osztályfőnök lehetek, persze az öröm mellé sok nehézség is párosul,de szeretem a kihívásokat. A fatimai centenárium jegyében jelen lehettem május 13-án a pápalátogatáson és a látnokok szentté avatásán. De nagy élmény volt a soroksári fatimai zarándoklat 230 diákkal októberben.

Hogyan élted meg a 777 munkatársaként az elmúlt esztendőt?

Herényi Márk Barnabás: Idén a sok más feladatom mellett sokkal kevesebb időt tudtam a 777-tel tölteni, mint korábban. Jó, hogy ennyire összetartó a 777 csapata és hogy ennyire értékes új munkatársak érkeztek idén a szerkesztőségbe.

Bese Gergő atya: Sajnos kevés idő jutott az alkotó munkára a tavalyi évben. De a szerkesztőség igazi baráti közössége és lelkesedése sok erőt ad a mindennapokhoz.

Forintos Bence:  Köszönöm, hogy egy olyan csapat tagja lehetek amiben nem csak adhat az ember, hanem kaphat is. Úgy érzem rengeteget fejlődtünk az elmúlt évben minden területen, még enyémben is, noha az ritkán látványos. (Bence elsősorban informatikai szolgálatot végez -szerk.)

Bartos Lídia Lelle: Nemrégen csatlakoztam, de rögtön a helyemen éreztem magam, és nagyon jó ilyen csapatban dolgozni

Cseh Barnabás: Amint belecsöppentem a 777 szerkesztőségébe, teljesen világossá vált, hogy az oldal egy hatalmas lehetőség mindannyiunk számára, rengeteg ember mindennapjait tehetjük áldottá. Fokozottan érzem azt, hogy minél többet teszünk bele az oldal szerkesztésébe és fejlesztésébe, annál nagyobb dolgokat tudunk elérni, annál több kegyelemben lesz részünk. Úgy gondolom, hogy ez az év hatalmas siker volt az oldal számára, viszont egy percre sem pihenhetünk meg, hiszen minden adott hozzá, hogy újabb és újabb embereket szólítson meg Isten rajtunk keresztül.

Kunszabó Anna: Idén is meglepve szemlélem, miként alakítja az oldalt, a szerkesztőséget a Gondviselés. A kihívásokkal egy állandóan formálódó csapat tagjaként élmény volt szembenézni.

Dallos Bence:  Jó érzés látni azt, hogy egyre több embert ér el a 777 és adhat valamit a hitüket kereső embereknek. Az, hogy ennek a része lehet az a kis munka, amivel igyekszem segíteni az oldalt, eltölt egy kevés jó értelemben vett keresztény büszkeséggel!

Dallos Virág: Elég későn csatlakoztam,szeptember környékén,ezért nem tudok teljesen releváns választ adni,de ez a három hónap rengeteg fejlődést hozott. Jobban bírom a felelősséget,nyomást, könnyebben tudok csapatban dolgozni .

Vágvölgyi Gergely: Volt időszak, amikor nagyon tevékenyen tudtam hozzájárulni az oldal működéséhez, máskor csak a háttérből tudtam szurkolni. Én magam épp akkor épültem a leginkább, amikor több lehetőségem volt adni is. A 777 az elmúlt évben nem várt sikereket ért el, amelyben osztozni megtisztelő, de hatalmas felelősség is egyben. Köszönet illeti az olvasókat, akik velünk együtt járják az utat.

Martí Zoltán: Az elmúlt év bizonyította, hogy nemcsak a kezdeti lelkesedés tartotta helyes úton az oldalt. Idén megtapasztalhattuk, hogy nem csak online, hanem „offline” is örömmel fogadnak bennünket. Nem titok, hogy voltak nehéz időszakaink, amelyek megerősítettek bennünket abban, hogy erre a fajta szolgálatra szüksége van olvasónak és szerkesztőnek egyaránt!

Harmati Dóra: Túl vagyunk pár rázós szakaszon, de látni azt, hogy Istennek terve van ezzel a szolgálattal, mindig új erőt ad.

Lábánné Hollai Katalin: Mivel én csak az év végén csatlakoztam igazán, nehéz erre mit mondani, de az első pillanattól kezdve úgy éreztem, a helyemen vagyok. Ezer hála a kedves fogadtatásért!

Mi volt a legkedvesebb „777 pillanat” a 2017-es évben?

Martí Zoltán: Húha, bármit mondok itt sértődés lesz :))! De talán az olvasókkal való találkozás, Szegedtől a felvidéki Martoson át, Egerszalókon keresztül egészen Csíksomlyóig. És ha egy pillanatot kell kiválasztanom, akkor talán épp a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón tapasztalható szeretet, amivel fogadtak bennünket. Soha korábban nem tapasztaltam ilyen őszinte vendégszeretet, ezúton is köszönet érte!

Bartos Lídia Lelle: Talán még az április környéki szingliségről írt cikkem után kapott levelek voltak a legkedvesebb pillanatok.

Kunszabó Anna: Legemlékezetesebb 777-tel kapcsolatos emlékeim idén az „Anya leszek” sorozathoz kapcsolódnak. Az olvasói levelek, illetve az ismerősökkel cikkek kapcsán kibontakozott bensőséges beszélgetések rengeteget jelentettek számomra.

Forintos Bence: A legjobb a csapatépítő hétvége volt, de azok a pillanatok is meghatóak, amikor azt látod, hogy amivel dolgoztál azzal sok embernek sikerült erőt, bátorítást adni.

Vágvölgyi Gergely: A legkedvesebb “pillanatom” elég hosszúra sikeredett; a Böjte Csaba testvérrel való Offline-beszélgetés nagy hatással volt rám és óriási élmény volt. Egy példaképpel beszélgetni mindig az.

Lábánné Hollai Katalin: Az első cikkem megjelenése, arra mindig emlékezni fogok.

Harmati Dóra: Nehéz egyet kiemelni, de a volt gimnáziumomban előadást tartani az oldalról számomra nagyon sokat jelentett.

Dallos Bence: A közös ima az OFFLINE-on, Csaba testvérrel.

Herényi Márk Barnabás:  Ősszel a szerkesztőséggel meghívást kaptunk Zircre, hogy pihenjünk egy hétvégét; a többiekkel itt eltöltött idő, a beszélgetések, a viták, a közös világlátás volt a legemlékezetesebb.

Dallos Virág: Mindenképpen a közös hétvége Zircen

Cseh Barnabás: Számomra a kezdet volt a legkedvesebb pillanat amikor Martí Zoli felkeresett, hogy szeretne velem beszélni és meginvitált a csapatba. Nem fogom elfelejteni, hogy mekkora lelkesedéssel és tűzzel beszélt a 777 küldetéséről és kimeríthetetlen céljairól.

Bese Gergő atya: Az OFFLINE előadások és az olvasókkal való találkozások.

Mit szeretnél elérni személy szerint az életeben 2018-ban?

Bartos Lídia Lelle:  Sok célom van erre az évre, de arra vágyom a leginkább, hogy megtanuljam jobban Isten szemével látni a dolgokat.

Vágvölgyi Gergely:  A személyes céljaim mind a családi élettel állnak kapcsolatban: életállapotomnak megfelelően a lehető legtöbbet szeretnék adni a családomnak. Szeretnék jó férje lenni a feleségemnek – ez az elsődleges.

Dallos Virág: Szeretném megtalálni a hivatásomat,a konkrét munkát, amit akár egy életen át örömmel és lelkesedéssel tudok csinálni.

Bese Gergő atya: A vállalt feladatokban helytállni, több időt fordítani a barátokra,egy ifjúsági fesztivál megszervezése ?

Lábánné Hollai Katalin: Szeretném hitelesen megélni a feleséglétemet és a szolgálataimat, amiket vállaltam. És leginkább szeretnénk a családunkat plusz egy fővel bővíteni…

Harmati Dóra:  Ez az új esztendő a személyes életemben nagyon sok változást fog hozni. Nyáron befejezem az egyetemet, ami egy szép korszak végét fogja jelenteni. A nagybetűs élet hivatalosan is elkezdődik számomra, egészséges mértékű félelemmel és izgalommal vegyesen fordulok 2018-ban a gondviselés felé.

Martí Zoltán: Hálás vagyok azért, hogy a 777 mellett az M4 Sportnál dolgozhatom, amely tényleg sok szempontból a harmadik családommá vált időközben. Szeretnék fejlődni, szakmailag és emberileg egyaránt, ebben pedig az élet minden területén csodálatos emberek segítenek, mind a munkahelyemen, mind otthon, mind pedig a szolgálatomban.

Dallos Bence: Szeretném, ha 2018-ban mind lelkileg és szellemileg is jobban „odatehetném magam”, ezért igyekezni fogok több időt hasznosan és lelkileg odaszánva eltölteni.

Kunszabó Anna: 2018-ban folytatni szeretném a megkezdett munkát életem minden területén. A 777 mellett a családomra, a tanulmányaimra, nem utolsó sorban a lelki fejlődésre gondolok, mikor előretekintek

Cseh Barnabás: Az új évben mindenképpen szükségem lesz arra, hogy sokkal jobban be tudjam osztani az időmet és többet tudjak fordítani az igazán fontos dolgokra. Szeptembertől szeretnék Leuvenben tanulni egy fél évet és ehhez is hatalmas kegyelemre lesz szükségem.

Forintos Bence: Szeretnék a hivatásomban kiteljesedni és továbbra is az Úr útjait fürkészni! Olyan izgi miket tartogat! Szeretnék mindent alázattal és megértéssel fogadni.

Herényi Márk Barnabás: Ötödéves építészhallgatóként lassan célegyenesbe kerül a mesterdiploma, a következő év talán legfontosabb küldetése számomra az, hogy a szakmailag a lehető legtöbbet tudjak fejlődni, tanulni. Szeretnék jó férje lenni Esztinek, és értékes barátja a barátaimnak. Jó volna kihasználni a következő évet minél több közös élmény szerzésére, utazásokra, kalandokra, mielőtt szülőkké válunk.

Mit kívánsz a 777-nek 2018-ra, és mit az olvasóinak?

Bese Gergő atya: Nyitott füleket a jóra, nyitott szemeket arra, hogy meglássuk a csodákat és azokat,akinek szükségük van ránk

Forintos Bence: Kívánom hogy megtaláljuk a leghatékonyabb eszközöket az evangelizálásra, és tartalmaink által minél több embert sikerüljön az üdvösség felé terelgetni. Kívánok az olvasóknak nyitott szívet, hogy növekedhessenek hitben, és áldás lehessenek a társaik felé.

Herényi Márk Barnabás: A 777-nek azt kívánom, hogy maradjon továbbra is hiteles és fiatalos; hogy fény tudjon lenni azoknak, akik még csak keresik vagy már szeretik Jézust. Az olvasóknak azt kívánom, hogy ne érjék be soha annyival, amennyijük már van, mindig vágyjanak többre a hitből, az istenismeretből; tegyenek fel kérdéseket, és járjanak is utána a válaszoknak!

Bartos Lídia Lelle: Azt kívánom a 777-nek és az olvasóknak egyaránt, hogy ezen a szűk ösvényen társai legyünk egymásnak, és fény a környezetünknek.

Kunszabó Anna: Az új évben kívánom, hogy a 777 továbbra is eszköz lehessen Isten kezében, olvasóinknak pedig lelki fejlődésben, békében gazdagon teljék 2018.

Cseh Barnabás: A 777-nek azt kívánom, hogy egy percre se lankadjon és minden nap egyre több emberhez tudja eljuttatni az örömhírt. Az olvasóknak azt kívánom, hogy legyenek nyitott szívűek és találják meg a sorok között őket is megszólító Atyát! Osszák meg ismerőseikkel az örömüket és fel tudják vállalni azt amiben hisznek, hiszen mindenki tudja, hogy az a bizonyos dolog nem magánügy

Harmati Dóra: A 777-nek kívánom, hogy Krisztust a fókuszba helyezve tudjon bölcs döntéseket hozni, szakmailag pedig fejlődni. Az olvasókért imádkozom, hogy növekedjenek a hitben és a szeretetben!

Dallos Bence:  A 777-nek azt kívánom, hogy töretlen lendülettel tudja Isten országát építeni és olyan kihívásokat, amelyek segítik az oldal fejlődését és népszerűségét. Az olvasóknak pedig azt kívánom, hogy soha ne hagyják el a hitet, a reményt és a szeretet, valamint azt, hogy minden nap lássák meg a jót és a szépet a teremtésben.

Dallos Virág: A 777-nek azt kívánom,hogy még nagyobb erővel tudjon működni és kívánok rengeteg kegyelmet a Jóistentől. Az olvasóknak pedig szintén lelkesedést, nyitott szívet és nagyon boldog új évet!

Lábánné Hollai Katalin: A 777-nek lendületet, áldást és bölcsességet kívánok. Az olvasóknak pedig nyitott szívet, lelki fejlődést és Isten személyes szeretetének megtapasztalását kívánom.

Vágvölgyi Gergely: A 777-nek bölcsességet, lelkesedést és mély elköteleződést kívánok, az olvasóinknak pedig egy minden szempontból békés évet!

Martí Zoltán: Magunknak azt kívánom, hogy jövőre is egy őszinte szolgálatként tekintsünk az oldalra, soha ne nyűgként, vagy munkaként. Tudjunk bátran Istenhez fordulni, akkor is ha éppen nem könnyű. Olvasóinknak pedig rengeteg örömöt, boldogságot és nem utolsósorban hitet kívánok az elkövetkező egy évben! Köszönjük, hogy annyit támogattak bennünket, hogy szóltak ha hibáztunk és dicsértek, ha rászolgáltunk! Tartsa meg a Jóisten őket egészségben!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás