2017. 12. 29.

Mindennapi harcunk

Az már szinte közhelynek számít, amikor sopánkodva kijelentjük, hogy a társadalom morális válságban van. Nyalogatjuk a sebeinket, mindig másokra mutogatunk, közben pedig a Sátán és a többi gonosz szellem tombol köreinkben.

A tétlenkedést elégelte meg Robert Charles Morlino, amerikai püspök, a Madisoni Egyházmegye főpásztora, aki harcra szólítja fel híveit.

“A küzdelmet azonban nem fegyverrel kell vívni, hanem az imádság erejével.”

Körlevélben szólította fel a híveket arra, hogy Szent Mihály arkangyalt kérjék szövetségesnek a Gonosszal szemben.

hirdetés

Útjai során megtapasztalta, hogy sok ember érzi, a világban valami félresiklott. Noha manapság nem divatos, mégis nevén nevezi a rosszat: a bűn. Ezért azt javasolja, hogy a vasárnap és ünnepnapokon tartandó szentmisék liturgiájának részeként mondják el Mihály arkangyal imáját, aki legyőzi a Sátánt és visszaküldi azt a pokolba.

“A Jó és Rossz harcából minden hívőnek ki kell vennie a részét, mert csak így lehet megállítani azt a romlást, mely ma a társadalmon belül uralkodik.”

 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.

 

Forrás: www.kath.net
Kép: gospelmag.com

Ezt a cikket D.R. önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás