2017. 12. 27.

Mi kell a nőnek?

A párkapcsolatokról úgy tűnik, hogy nem lehet eleget beszélni. Sorra kapjuk a megkereséseket, hogy szólaljunk meg a témában, így nem tehetünk mást, belevágunk. Először leleplezzük a nagy titkot, a sokat feszegetett kérdést: Mi kell a nőnek?

Mire vágyom abban a férfiban, akivel tartós párkapcsolatot szeretnék, akivel elképzelem a jövőmet? Sokat tettem fel már magamnak ezt a kérdést, ahogyan Jézus vezet az egyedüllét időszakában. Első sorban folyamatosan monitorozom önmagamat, a személyiségemet. Mik a vágyaim pontosan? Mi az, amire azonnal nemet mondok? Ki az, akire nekem végső soron szükségem van?

Az önismeret elengedhetetlen, nulladik lépcsőfoka a párkeresésnek. Sok férfi azért szenved velünk, mert mi sem tudjuk meghatározni, hogy mire vágyunk. Bizonytalanok vagyunk, nem ismerjük magunkat, éppen ezért a határozatlanságnak olyan szintjeire tudunk jutni, ahol az ismerkedés átcsap: hülyítésbe. Csak ezen a néven emlegetem azt a jelenséget, amikor jól esik a férfi figyelme, de a fent említett tudás hiányában nem vesszük észre, hogy nem hozzánk való, ezért bátorító jeleket adunk neki, pedig az egymás iránti tisztelet a nyílt és határozott beszédre kötelezne.

Nem lehet mindenki hozzánk illő, ezt be kell látnunk, éppen ezért tart egyes esetekben tovább ez a keresgélés. De nem akarom elterelni a témát, szeretném leírni azokat az általános tulajdonságokat, amelyre általában minden nő vágyik egy férfiban. Lehet, hogy elsőre megfoghatatlannak tűnnek, de igyekszem gyakorlati tanácsokkal is kiegészíteni a listát.

Határozottság

A határozottság az önbizalom jele. Ez azt sugallja a számunkra, hogy te pontosan tudod, hogy mire, vagy kire van szükséged. Te nem csak egy feleséget akarsz, nem azért keresgélsz és ismerkedsz, hogy legyen végre valakid. A határozott ember tisztában van önmagával, vágyaival, értékeivel, hibáival. Sajnálom, de ez nem egy olyan tulajdonság, amit egy kis ruhatár frissítéssel azonnal meg lehet kaparintani. De van értéke egyáltalán a könnyen megszerezhető dolgoknak? Ha a sült galamb egyszerűen a szánkba esne, akkor kevésbé tudnánk értékelni azt, amikért megküzdöttünk.

hirdetés

Küzdj, hogy megismerd önmagadat, tölts ki annyi önismereti és pszichológiai tesztet, amennyit csak bírsz, és monitorozd a saját viselkedésedet.

Tudom, hogy a férfiak általában nem elemeznek ki minden szituációt, de érdemes ebben az esetben erre egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani. Kérdezd meg a hozzád közelebb álló embereket, hogy ők milyennek látnak? A külső visszajelzések sok olyan tulajdonságodat tárhatják fel, melyek számodra nem olyan egyértelműek.

Ambíció

Mit üzen a menő állás egy nőnek? Azt, hogy sok pénzed van és el tudod árasztani dizájner táskákkal? Nem akarok álszent lenni, van, akinek ez a fontos, de szerintem azt üzeni, hogy ambiciózus vagy. Nem kell rögtön orvosnak, vagy ügyvédnek menned, ha nem értesz hozzá. Az ambíció az a vonzó tulajdonság, ami hajt téged, hogy megtaláld azt a munkát és területet, amiben a legjobb lehetsz. Szakács vagy? Gordon Ramsay és Jamie Oliver is! A lényeg, hogy hajtson a szenvedélyed, a lelkesedésed, a kíváncsiságod, mert ez az, ami vonzó egy férfiben. Szeretnénk osztozni a vágyaidban, a terveidben, látni, hogy a helyeden vagy és ebben támogathatunk. Büszkék akarunk lenni rád, a vízióidra, a kitartásodra, hogy mersz felelősséget vállalni, ezt értékeljük, nem a fizetést. (Tisztelet a kivételnek, mindig tisztelet…….)

Gondoskodás

Egy nőt minden nap meg kell hódítani (és fordítva is). Az udvarlás időszakában és később is fontos, hogy figyelemmel forduljunk a másik felé. A kölcsönös törődés és gondoskodás fokozza az egymás iránti vonzalmat és folyamatosan megerősít abban, hogy a másiknak fontos vagyok. Szeretetnyelve válogatja, hogy ezt milyen módon fejezzük ki a másik felé, de nőként határozottan állíthatom, hogy nem tudunk betelni az udvarlással! Nem feltétlenül virágokról beszélek, hanem gesztusokról, amik azt mutatják, hogy törődsz a másikkal. Egy klasszikus példája ennek: Megjegyzed, amit mond. Ez azt jelenti, hogy figyelsz, fontos számodra a másik, próbálsz a kedvében járni. Emlékezel arra, hogy vizsgája lesz másnap, ezért szurkolsz neki, vagy elé mész, viszel neki valami turbózó szert, ami segít a felkészülésben, meghallgatod a panaszkodását, rengeteg módja van. Mutasd ki a törődésedet, légy társ, hiszen ez azt is jelenti számunkra, hogy nem sajnálsz időt és energiát fektetni a kapcsolatba.

Vonzalom

Igen, fontosak a belső tulajdonságok, nagyon is, de aki azt mondja, hogy számára a külső egyáltalán nem lényeges, na, azt egy kicsit kétségbe vonom. Mert fontos. Ez az első dolog, ami feltűnik valakin. Természetesen nem mindenkinek ugyanaz az ember tetszik, és ez így normális.

Vannak külső jegyeink, melyeken nem tudunk változtatni és vannak, amikre kötelességünk időt és energiát fordítani.

Fontos az igényesség, az ápoltság. Neked tetszene egy olyan lány, aki izzadt, zsíros hajú, és szétfoszlanak rajta az évtizedek óta hordott rongyok? Természetesen nem. Ezért, ha nem tudsz szakállat növeszteni, akkor ne tedd, frissítsd fel a ruhatáradat, figyelj oda a testszagodra, a rendszeres mosakodásra és járj el sportolni! A hanyagságoddal azt is üzened felénk, hogy lusta vagy, és ha magadért nem küzdesz, akkor értünk vajon mikor fogsz?

Végső tanulságként levonhatjuk, hogy az önismeret kőkemény alapja mindennek. Így tudod kialakítani a saját stílusodat és felfedezni, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket keresel egy társban. Utolsó szónak hoztam pár könyvet, amik férfi ismerőseim ajánlásával szolgálják a ti épüléseteket is.


Ajánlott szakirodalom:

Richard Rohr: A férfi útja1-2.
Larry Richards: Légy férfi!
Preston Gillham: Amit csak férfiak tudnak
Steve Biddulp: Férfilét – A modern kor csapdái
Randy Alcorn – Alex Kendrick – Stephen Kendrick: Valóban bátrak
Robert Bly: Vasjankó – Könyv a férfiakról (csak keményeknek)
John Eldredge: Kalandvágyó, harcos, hős

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás