2017. 12. 26.

Mindenkinek van őrangyala! Igen, neked is!

Ez nem csak valami aranyos tréfa, amit a kisgyerekeknek mondunk, valóban mindenkinek van őrangyala!

A katekizmus az őrangyalok kapcsán így fogalmaz:

“Születésüktől a halálukig az emberi lényeket körülveszik az őrangyalaik odafigyelő gondoskodásukkal, és közbenjárnak értük. “Minden hívő mögött áll egy védelmező angyal, aki az örökélet felé vezeti őt”. A keresztény élet a hit által már itt, a földi életben terjed az Istenben egyesített emberek, és angyalok áldott társaságában.” (CCC 336)

Az előző bekezdésben lévő idézet Nagy Szent Vazultól, a 4. századi püspök- teológustól származik. Honnan vesszük az ötletet, hogy minden keresztény embernek van saját őrangyala? Magától, Jézus Krisztustól.

hirdetés

Máté 18, 10-nél Jézus azt mondja, hogy különösen figyeljünk oda, hogy bánunk a “kicsikkel”, mert “angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát”. Ez a megerősítése egy korábbi Ószövetségi tanításnak; ami többször is kimondja, hogy az angyalok Isten gyermekeit különleges bánásmódban részesítik. (Ps 34.7, Ps 91.10-13, Jób 33.23-24).

Tehát, hogy is tudsz kapcsolatba lépni az őrangyaloddal? Először is,az Egyház tiltja, hogy nevet adjunk az őrangyalunknak. Csak azokat az angyalokat nevezhetjük meg, akiknek a neve szerepel a Bibliában (Mihály, Gábriel, Rafael). De annak ellenére, hogy nem tudjuk az őrangyalunk nevét, imádkozhatunk hozzá.

Talán ez az ima tetszeni fog:

“Isten angyala, akit Isten védelmezésemre küldött, kérlek ma is legyél velem, világítsd meg, és védelmezd utamat, vezess és irányíts engem! Ámen”

Őrangyalok, kérlek vezessetek minket közelebb Krisztushoz!

Fordította: Ungvári Ildi

Forrás: Churchpop

Kép forrása : Beliefnet

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás