2017. 12. 20.

“Ha beszélni tudna, elmondaná, hogy ragaszkodik hozzád…”

Az életvédelem mindennapi harcait vívja, barátaival néhány hónap leforgása alatt 33 magzatot mentett meg az abortusztól Végvári Júlia, a valasszukazeletet.hu egyik alapítója, aki az Alfahírnek adott interjúban úgy fogalmazott: . Szemlénk.

A valasszukazeletet.hu oldal nem csupán elvi viták lefolytatására vállalkozik: munkatársai igyekeznek gyakorlati segítséget is nyújtani azoknak a kismamáknak, akik csapdahelyzetben érzik magukat, vagy gondolkodóba estek, hogy megtartsák-e babájukat. Kiszámolják, mennyi pénzre jogosult az anyuka (vagy a család valamely tagja) a gyermek két éves koráig és olyan eset is történt, amikor azért maradhatott életben egy magzat, mert sikerült munkát és lakhatást találniuk a pár számára – meséli az interjúban Végvári Júlia. A

Mint mondja: “lehet, hogy a baba nem jókor érkezett és nehézséget jelent az elfogadása, de az abortusz elveszi a baba életét. Ez nincs arányban a nehézségekkel, amit az érkezése jelent. Ha elvesszük az életét, soha nem tudjuk meg, milyen lett volna és mennyi örömöt adna.” Azoknak, akik mérlegelik, megtartsák-e gyermeküket, azt üzeni:

“Ha beszélni tudna, elmondhatná, hogy hozzád tartozik és ragaszkodik hozzád. Ma még nem tudod, fiú vagy lány, és fogalmad sincs, hogy mennyi örömöt tartogat a léte. Vállald el és szeresd! Meglátod, megéri.”

Sok abortuszklinika csak azért létesült, mert ebben az üzletben hatalmas összegek forognak – mondja a klinikákról kialakult pozitív képet igencsak árnyaló Végvári. A sérült magzatok kapcsán kifejti: “az orvosi diagnózis nagyon gyakran téves, és a sérülés lehet, hogy nagyon minimális. A genetikai öröklődési vizsgálatokon alapuló abortuszok kétharmad része olyan babákat pusztít el, akik egyáltalán nem sérültek. Több egészséges babát ölnek meg, mint amennyi sérültet!”

hirdetés

Az abortusz lelki vonzatai kapcsán Végvári Júlia azt hangsúlyozza: még az örökbeadás is kevésbé megterhelő számára lelkileg, mint ezek a tünetek. Úgy látja, az örökbeadó anyák nagyon bátrak és önzetlenek, mert az életet választották a magzat számára, nem pedig a halált. 

Az önmagukat bajban érző várandós nők számára sok esetben a Végvári Júliáék jelenthetik a megoldást: csapatukban képzett orvos, TB-szakértő, könyvelő, ügyvéd van is van, akik önkéntesként segítik a munkát, ezen felül pedig menedékhelyeket is tudnak ajánlani. 

Több abortuszon átesett ismerőse vallja:

ha csak egy ember lett volna, aki akkor segítő kezet nyújt, megtartja a babát.

A valasszukazeletet.hu csapata pedig pontosan ezt kínálja – segítő kezet, tanácsokat, útmutatást, menedéket. 

Az interjú teljes terjedelemben itt olvasható. 

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás