2017. 12. 13.

Személyre szabott Szeretet

Többen tapasztalhatták már- talán nőknek ismerősebb, de szerintem a férfiakat sem hagyja hidegen,- azt a kényelmes érzést, mikor egy ránk illő ruhát öltünk magunkra. Lehet, hogy magunk terveztük és varrattuk meg, lehet, hogy egy boltban akadtunk rá. Nem túl nagy, nem szűkös, nincs feszengés, pont rád illő, egyszerűen csak Jó.

Az a szeretetközösség, kapcsolat melyet az Atya készített nekünk hasonló a ránk tervezett ruhához. Ő maga mondja: „Díszes ruhát, finom bőrből készült sarut adtam rád, bisszussal öveztelek és selyembe burkoltalak.” Ezékiel 16,10
 Mi magunk is nagyon szeretjük megválasztani a ruhadarabjainkat, mert személyiségünket, életünket tükrözik. Akkor vajon milyen lehet az Alkotó által ránk tervezett ruhát magunkra húzni? Úgy hiszem, nem történhet annál csodálatosabb dolog, mint mikor felékesítjük magunkat az Ő számára. Isten saját készítésű ruhát ígér nekünk, személyre szabottat, nekünk valót. Ez felfedezésre buzdít bennünket, különösen a most jelenlévő Advent időszakában. Lelkünk felöltöztetése, felékesítése Jézusra való tekintésből születik, az Ő megünneplése nem történhet „szennyes ruhában”. A tékozló fiút maga Atyja öltözteti fel, saját köntösét teríti rá, és gyűrűt húz az ujjára. Krisztus az, aki felöltöztet bennünket. Ő, aki ruha nélkül halt meg a kereszten, Ő maga adja ránk a dicsőség ruháját, felöltöztet minket igazságban. A Király maga osztja szét népének a ruháját. Megcsúfolásból sorsot vetnek erre a szent lepelre. „Csak a ruhája szegélyét elég érintenem” mondja a beteg asszony. Egy darab Jézus ruhájából gyógyít és eltakar. Ezt a lelki takarót az Ő születésével kaphatjuk meg, ezt készíti el.

Egyedien és meghatározottan építi fel a vele való kapcsolatodat, a te személyiségedhez mérten és valón közeledik hozzád. Ezért nem érdemes, hanem hiábavaló, kényelmetlen és fárasztó lenne a másik ruháját hordani. A neked készített ruha Őt tükrözi rajtad. Különböző utakon és módon vezet. Különböző ajándékokkal lát el bennünket. De azon a kapun fogod felismerni, mely a te személyiségedet jellemzi. Csendben vagy énekszóval. Advent csodálatos lehetősége annak, hogy egyre inkább magadra öltsd a téged felépítő szeretetét. Hogy elkezdj azon az úton járni, ami általa téged határoz meg. Az általa mutatott célt lásd magad előtt.

hirdetés

Advent derűt tartogat a számunkra. Azt a derűt, mikor bizton tudhatjuk, hogy amire várakozunk, beteljesedik. Magába foglalja a mi lelkünk újjászületését, megújulását „drága kövekre fektetem köveidet, és zafírokra alapozlak téged”. Az életünk megalapozása az Eljövendő megszületésével kezdődik, erre az ünnepre készülünk Adventben. Akin keresztül Atya a dicsőségét meglátjuk, közénk jött és átformálta a világot. És ezt szívesen tette, értünk tette. „Értük szentelem magam, hogy ők is szentek legyenek az igazságban. De nemcsak értük könyörgök, hanem azokért is, akik szavukra hinni fognak bennem.  Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned” Jn 17, 19-21

Balog Bernadett

 

kép: pexels.com

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás