2017. 12. 01.

Adventi naptár kicsiknek és nagyoknak

Már csak napok kérdése és elkezdődik advent. Sorra járjuk a boltokat, készülünk az ünnepi ebédre, a vendégségre. Kitakarítjuk a lakásunkat, megírjuk az üdvözlőlapokat és becsomagoljuk az ajándékokat. De vajon a lelkünkkel is törődünk? És mi a helyzet a gyerekekkel?

Mi, felnőttek egy perc alatt találhatunk különböző bibliaolvasó kalauzokat, applikációkat, melyek segíthetnek készülni karácsony ünnepére. Mindenki kedvére válogathat a fordítások között. Aki szeretne, igemagyarázatot is könnyen talál, sőt olyan alkalmazás is van, ami naponta küld tematikus igerészeket a Bibliából. Sőt, mi is készítettünk nektek egy válogatást adventre.

És mi a helyzet a gyerekekkel? Nemrég találtam rá ismét, egy kedves ismerősöm videóanyagára, mely a gyerekeknek szól. Herbert Dóri még annak idején a saját gyerekeinek kezdte mesélni a kicsi csillag történetét, aki meglátogatja az embereket advent idején. Most már legkisebb lányának mesél és mindenkinek, aki meghallgatja, ugyanis a YouTube-on megtalálhatjátok az összes részt. A rövid és kedves videók minden nappal közelebb viszik a gyerekekhez is az adventi várakozást, karácsony hangulatát.

Mától kezdve december minden napjára jut egy rész karácsonyig.

hirdetés

 

 

 

 

A mesék magyarul a Family gondozásában jelentek meg, jogutód a Harmat kiadó.

Kép: Cornelia Grzywa: Karácsonyi történetek a kicsi csillagról c. könyv borítója

Advent Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás