2017. 11. 29.

Böjte Csaba testvér üzenete a nem hívőknek

Csaba testvér hétfőn este a “Haver vagy!”rendezvénysorozat keretén belül a fiatalokkal zsúfolásig megtelt budapesti Ötkertben tartott előadást. Az egyik kérdés így szólt: mit mondana a ferences szerzetes egy nem hívőnek?

“Hogy én mit tudnék mondani egy nem hívő ember számára? Legyen nagyon nyitott a szeme, nézzen körbe! Bárhol is kezded megnézni ezt a világot, hihetetlen struktúrákat találsz. Azt mondják, hogy az ősrobbanást követően – ami 13 milliárd évvel ezelőtt volt – létrejött szinte azonnal a hidrogénatom. Három részből áll ez a kis atom, elektron, proton és neutron: egy struktúrát alkotnak. És azóta együtt vannak, ez egy stabil struktúra!

Elindulhat az ember bárhonnan, úgy tűnik, hogy ezt valaki “összelegózta”.  A te testedet is, nézd meg hányféle szerved van, és mégis működik! Most halt meg az egyik ferences szerzetes társam,  99 évesen. Elkezdtem számolgatni, hogy ha 0,07 liter vért lök ki a szív egy dobbanással, akkor érdemes ezt beszorozni hatvannal, hogy egy perc alatt mennyit dolgozik. Beszorozni még hatvannal, hogy egy óra alatt, utána huszonnéggyel, majd harminceggyel, és végül 99-el.  Hihetetlen mennyiségű vért mozgatott meg ez a szív. Mondjatok nekem valamit, ami 1917-ben kezdett el működni, és azóta folyamatosan működik!  Isten csodálatosan rakott össze bennünket, és bárhova nézek egy remekművet látok, egy csodát! Amitől úgy érzem, hogy térdre kell hogy boruljak.

hirdetés

Függetlenül a hittől: Jézus Krisztus olyan nagyszerű megoldásokat mutat, hogy ha ő maga azt mondta volna, hogy nincs Isten, akkor is Jézus-követő lennék! Egészen biztos, hogy 6000 gyereknek nem tudnék az “apja” lenni, hogyha nem keresztény elvek szerint neveltem volna őket. Ha ez a hatezer gyermek most bejönne, mindegyik megölelne és adna egy puszit: nem azért, mert én olyan okos vagy ügyes lennék, hanem mert jó a recept.

Én biztosan hívő vagyok!”


Csaba testvér december 10-én, vasárnap Vácott fog előadást tartani, a Madách Imre Művelődés Központban, az előadás Facebook-eseménye ide kattintva elérhető.


Fotó: Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Lokál

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Balogh Villő 2017. 12. 05. 20:02

    Már elnézést, de aki nem hisz az Úrban, sem abban, hogy Jézus Krisztus érte is meghalt a kereszten, akkor az a kedves illető miért látogatja ezt az oldalt ? Persze, tudom én, hogy elhívást érez Istentől, hogy nyissa fel végre a saját szemét és lásson, de ha ez nem megy még mert makacskodik a világi észjárásával nincsen semmi baj, egy kis türelem és meg fogja látni az Úr csodáját, viszont mindenkit kíméljen meg az ítélkező és megkeseredett hozzászólásaitól ! Fel nem tudom fogni, hogyan jutott el a szerzetesekről kialakított kép odáig, hogy szájtáti adománygyűjtőknek bélyegezzék őket ! Böjte Csaba nem gazdag ember, mégis mindíg ott igyekszik segíteni, ahol csak tud, és ahogyan csak tud. Adományt és segítséget pedig azért kér, hogy árva vagy szörnyen szegény gyermekeken segítsen, hiszen egyiknek sem mondhatja azt, hogy ” Te már nem férsz bele az idei költségvetésbe, menj innen !”. Nem magának gyűjti az adományokat, azokat mind a gyermekekre fordítja, és arra, hogy azoknak a gyermekeknek legyen jelenük és jövőjük, nem tudom megérteni, hogy ezzel mégis mi lehet a probléma ?