2017. 11. 22.

#csakegygondolat – Mindennapi jó

Mindenkinek lehet rossz napja, mivel sajnos nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. Sőt! Ebben a felpörgetett világban ez gyakran és sok mindenkivel megtörténik. Egy ilyen nap után azért elég nehéz pozitívnak és vidámnak maradni.

Nem elég, hogy „tönkrement” a nap, hazafelé még a boltban is tömeg van, a metró teli van rohanó, lökdösődő emberekkel és még naphosszat sorolhatnánk, mi minden tud ilyenkor felbosszantani. Egyre idegesebbek és türelmetlenebbek leszünk, de őszintén, jobb lesz ettől bármi is? Hát nem nagyon. Ismerős a helyzet, ugye?

A megoldás viszont egyszerűbb, mint gondolnánk, csupán be kell látnunk néhány dolgot. A legfontosabb, hogy mindig emlékeztessük magunkat arra, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, az nem azért van, mert a Jóisten nem szeret minket, csak ad egy másik lehetőséget. Egy újabbat, hogy talán még jobbak legyünk, még többet hozzunk ki a dolgokból. Ha úgy érezzük velünk semmi jó nem történt, akkor próbáljunk meg legalább mi jót adni az embereknek. Legyen az ismerős, idegen, idős, fiatal, ha már csak egy emberre rámosolygunk a hazaúton, biztosan egészen máshogy lépünk be az ajtón otthon.

Valóban nehéz megállni, hogy ne a szeretteinken vezessük le a feszültséget. De ha belátjuk, hogy egyikük sem felelős a rosszért, ami velünk történt, nincs más dolgunk, mint engedni, hogy Isten világossága ragyogjon rajtunk. Ez a ragyogás magában hordozza a szeretetet mások felé és hamar rájövünk, hogy valóban nincs is ennél egyszerűbb és jobb dolog a világon, mint szeretetet adni másoknak és engedni, hogy ez a szeretet jóérzést s jóságot szüljön. Ezáltal a legrosszabb napból a végére a legjobb is lehet. Ha bármikor kétségeink támadnának vagy elbizonytalanodnánk, jusson
eszünkbe Teréz anya egyszerű, ám annál nagyszerűbb gondolata:

„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel.”

Fercsik Fruzsi

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás