2017. 11. 16.

“Én csak egy gyermekért imádkoztam, és ezt kaptam” – megindító tanúságtétel egy igazi bajnokról

Megindító történet egy 10 éves kislányról, akinek az életéért  hatalmasat küzdöttek az orvosok, s akinek lába súlyosan megsérült. Édesanyja “csak egy élő gyermekért” imádkozott, amely sokszorosan teljesült, hiszen a felnövő kislány fantasztikus sportolói pályafutást tudhat magáénak. Nem másról van szó ugyanis, mint az ultramaraton magyar ikonjáról, Makai Viktóriáról!

A Kossuth Rádió Igéző című műsorában Erdei Györgyné tett rövid, de annál megindítóbb tanúságtételt:

“Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.”

“Ez az ige nekem egy életen át nagy támaszt adott, de különösen egy nehéz pillanatban. Nagyobbik lányom, Viktória 10 évesen súlyos autóbalesetet szenvedett. Mentő vitte kórházba, majd hat óra körül a műtőbe vitték, ahol folyadékot találtak a hasüregében, valamint súlyosan roncsolódott a jobb combja és a térde. Éjfél körül kijött az egyik ápoló, és azt tanácsolta, hogy ne várjak tovább, mert a műtét még tart.

hirdetés

A falnak borultam és egy élő gyermekért imádkoztam.

Másnap az orvosok azt mondták, hogy a műtétet elvégezték, de 9-10 napig ne érdeklődjek a lányom állapota felől, mivel vagy beindul a májműködése, vagy nem. Így töltöttük a következő 9-10 napot… Ez 1990-ben volt, azóta is hálát adok az orvosoknak és a mentősöknek, mert a lányom felépült.  Csodálatos gyógyulása volt a lányomnak. Makai Viktória ugyanis nemhogy felépült, hanem ultramaraton-futó lett, hétszeres magyar bajnok.  Én csak egy élő gyermeket kértem, és ezt kaptam. Dicsértessék érte a Jézus Krisztus mindörökké!”


Makai Viktória – a magyar női ultramaraton legendás alakja – hétszer nyert magyar bajnokságot, 2015-ben az év ultrafutójának választották! Férje, Makai László szintén ultrafutó, két gyermek boldog szülei.  Mélyen hívők, egyik legszebb tanúságtételük idén történt: 30 nap alatt futottak el Mariazelltől Csíksomlyóig, 1300 kilométernél is többet megtéve.

 


Fotó: Mária Út, Makai Viktória Facebook

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás