2017. 11. 12.

#csakegygondolat – Tekints barátodként Jézusra!

Szabadon választjuk meg a barátainkat, és ők is szabadon választanak minket. Szeretünk velük lenni, sok időt töltünk velük. A legjobb barátainkkal azokat a belső dolgainkat is megosztjuk, amelyekről másoknak nem beszélünk. Ha nagy öröm ér, vagy válságban vagyunk, az elsők között szólunk a hozzánk közel álló barátainknak. Ugyanolyan jól ismerjük őket, mint saját magunkat, keresik a társaságunkat, és meg akarják osztani velünk az életüket. Társként kísérnek életünkben, együtt haladnak velünk, gazdagítanak és támogatnak minket.

  Kicsit sem gyerekes, ha a barátomnak nevezem Istent, ahogyan az sem, ha a legjobb barátomnak mondom Jézust és a Szentlelket. Úgy gondolom, inkább a valódi érettség jele. Jézus életem minden percében velem van, kiváltképpen akkor, ha ellepnek a problémák vagy nehézségeket élek át. Nem akar nekem rosszat, ezt abból is tudom, amit az életéből látok. Örülök annak, hogy van egy mennyei barátom.

hirdetés

   Jézus nem olyan barát, aki rám erőlteti magát: türelmesen kivárja, amíg bebocsátást kap az életembe, olyan mélységben, ahogyan azt engedem. Jézus ott lép kapcsolatba velem, ahol épp vagyok, átölel és szorosan a karjában tart engem. Amikor nehézre fordulnak a dolgok segít, hogy Vele együtt előre tudjak jutni. Amikor boldog vagyok, velem örül, ha szomorú vagyok támaszt nyújt. Jézus mindig elérhető és mindig figyelmesen meghallgat, ha hallgatásra vágyom. Segít meghozni a nehéz döntéseket, és kísér a legnehezebb helyzetekben is. Hűséges segítőtárs, aki sosem hagy cserben. Ő a legjobb barátom.

Gergely Kinga

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás