2017. 11. 08.

8 dolog amit naponta megtehetsz a lelki fejlődésért!

Mivel mindenki nagyon elfoglalt, érthető, hogy senki nem kíván hirtelen plusz nyolc dolgot besűríteni a napjába. A cél nem is ez. A cél az, hogy lassan haladva egyet-kettőt elsajátítsunk ezek közül, dolgozzunk azon, hogy ezek a részünkké válhassanak. Tegyük őket természetes szokássá –akár a fogmosás-, hogy egy percig se gondoljunk nyűgként rájuk!

Ennek elérésében segíthet a következő videó, melyben Fr. Larry Richards beszél az örökkévalóságról. Miután hallottam ezt a beszédet elszántabb lettem arra, hogy a szerint éljek itt a Földön, amit én elvárok az örökkévalóságtól. Rájöttem, hogy az örök élet fényében az én listámon szereplő dolgok közül egy-kettő bizony igenis elhanyagolható! Törekedj arra, hogy az életviteled az Istennel töltött végtelenség reményét tükrözze!

Íme, a lista:

hirdetés

1, Kezdd a napot imával és olvass Szentírást!

Ez annyira egyszerűnek hangzik, mégis előfordul, hogy nekem ez sem sikerül. A napjainkat e szokás köré kellene felépítenünk. A reggel a legalkalmasabb idő erre, de ha akkor nem fér bele, bármikor máskor is csinálhatod. A napi olvasmányok tökéletesen megfelelnek erre a célra!

Katolikusként célunk, hogy naponta imádkozzuk a rózsafüzért, így kérve a Szűzanya segítségét, de ha ez nem fér bele, legalább egy Üdvözlégy Máriát imádkozzunk el!

2, Mosolyogj, légy kedves és derűs!

Hallottad a régi himnuszt, mi szerint a keresztény ember a szeretetéről ismerhető fel? Sajnos ma ez már nem feltétlenül igaz. Ugyanúgy tudunk bunkók, érzéketlenek és türelmetlenek lenni mások felé.

Ez egy olyan dolog, amit hátra kell hagynunk! Valljuk meg az által is a kereszténységünket, hogy szeretettel vagyunk embertársaink felé és arra törekszünk, hogy derűt közvetítsünk feléjük!

3, Használd jól a közösségi oldalakat, kommunikálj!

Használd ki a közösségi oldalak adta lehetőségeket, oszd meg a neked tetsző bibliai részeket, ápold a barátságaidat, írj rá a régi haverokra! Mindemellett próbálj meg hetente találkozni számodra fontos emberekkel, hogy beüljetek egy sörre, filmezzetek, vagy csak beszélgessetek egy nagyot.

4, Éreztesd a hozzátartozóiddal, hogy szereted őket és mondd el nekik, miért!

Ez egy olyan dolog, amit nem lehet elégszer mondani! Legyen szó testvérről, barátról, szülőkről, tedd a napi rutinod részévé, hogy elmondod nekik, mennyire szereted őket!

5,Beszélj Istenről!

Isten legyen szerves része a napodnak, de ne csak az imaidőt illetően! Olyan dolgokról beszélünk, amiket szeretünk- étel, házastárs, barátok, hobbi-, miért ne beszélhetnénk ugyanígy Istenről?

6, Hozz egy apró áldozatot!

Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyen lehet például, hogy egy nap erejéig lemondunk a vajról vagy akár kikapcsoljuk a rádiót és csendben vezetünk. Ezek a kis lemondások segítenek minket abban, hogy kevésbé ragaszkodjunk a földi dolgokhoz.

7, Találj módot a szolgálatra!

Az előzőhöz hasonlóan, kis dolgokban is megnyilvánulhat a szolgálatod! Lehet ez egy mosogatás, ajándék kávé egy ismeretlennek, házimunka, a lényeg, hogy minden nap lásd meg, hol segíthetsz a környezetben lévőkön!

8, Reflektálj a napodra!

A nap végén csendesedj el és gondold végig a történteket. Van valaki, akinek meg kell bocsájtanod? Valaki, aki esetleg tőled vár megbocsájtást? Adj hálát! Tedd fel a kérdést: közelebb vagy távolabb kerültem Istenhez a cselekedeteim alapján a mai nap során? Min kell javítanom a holnapra nézve?

Forrás: Becky Roach, catholic-link.org

 

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás