2017. 11. 02.

Üzenet a Mennyből – Emlékezzünk ma a születésük előtt meghaltakra is

Kimentem a temetőbe gyertyát gyújtani az elhunyt szeretteink emlékére. Miután meglátogattam a nagyszüleim sírjait, eszembe jutott, hogy van még egy halott családtagunk, aki szintén megérdemelne ezen a napon egy kis figyelmet. De róla a családban nem beszélünk, ő tabu. Ő a halott testvérem. Az abortált húgom vagy öcsém.

Most, hogy egyedül voltam a temetőben, a szüleim nélkül, végre lehetőségem támadt érte is gyújtani egy mécsest. De hova menjek? Akik megszületnek haláluk előtt, azokat „megtiszteli” a társadalmunk egy sírhellyel. De a testvéremnek még ennyi sem járt, ő a veszélyes hulladék között végezte… És mindez miattam van, pontosabban értem. Hogy nekem jobb legyen, hogy nekem mindent meg tudjanak adni (legalábbis ez volt a szüleim magyarázata).

Tehát besétáltam a temető közepébe, arra a helyre, ahova olyanoknak gyújtanak gyertyát, akiknek a sírja ismeretlen. Meggyújtottam én is a mécsest, lefedtem, hogy ne aludjon be. És mivel nem volt mellettem senki, egy kis időre rá elkezdtem hangosan beszélni a tesómhoz.

Vajon hány éves is lennél most? Húsz, esetleg huszonegy? Már rég meg akartam kérdezni ezt anyutól, de nem visz rá a lélek, fáj ez a téma mindannyiunknak…”

hirdetés

És ekkor történt valami igazán különös. A mécses teteje felpattant és lerepült, a gyertya lángja pedig felerősödött. Pedig nem is fújt a szél. Éreztem, jelezni akar nekem, hogy velem van, hogy hall engem.

Még pár percig ott álltam és beszélgettem vele. Utána bedugtam a fülembe a fülhallgatót, bekapcsoltam shuffle-ben a dalokat, és elindultam. Ekkor megszólalt egy olyan Ed Sheeran szám, ami már rég fenn volt a telefonomon, mégis soha nem hallgattam még meg úgy rendesen. Most viszont felfigyeltem a szövegére. Könnybe lábadt a szemem.

So I’ll sing Hallelujah, you were an angel ….And when God takes you back
He’ll say Hallelujah, you’re home”

Igen, te már ott vagy az Úrnál. Angyal… Milyen különös, az abortuszt a nép nyelvén angyalcsinálásnak is nevezik.

Miért pont most kapcsolt be ez a szám? Miért pont most figyeltem fel erre a szövegrészre? Véletlen lenne? Nem hiszem. Sőt, tudom, hogy ez egy üzenet volt, egy vigasz a Mennyből, tőled nekem. És köszönöm.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás