2017. 10. 20.

„Mi egy vérből valók vagyunk” – A 777 Offline fókuszában a reformáció

Októberben is folytatódik a 777 nagysikerű rendezvénysorozata, a 777 Offline, melynek témája ezúttal a – szinte napra pontosan – ötszáz éves reformáció lesz. Rendhagyó beszélgetésre várunk kiváló társasággal!

A 777 csapata január óta havi rendszerességgel szervezi meg az 777 Offline névre keresztelt rendezvényt, melyen időről-időre kiemelkedő személyiségeket mutatunk be (szeptemberben például Böjte Csaba ferences szerzetessel beszélgettünk), vagy éppen rendkívül fontos témákat járunk körbe (mint a gender).

Október 30-án egy rendhagyó beszélgetésre várunk, melynek mottója: “Mi egy vérből valók vagyunk…”, témája pedig a szinte napra pontosan ötszázadik évfordulójához érkező reformáció. Az izgalmas témát egyszerre vizsgáljuk a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista egyház szemüvegén keresztül.

Vendégeink mind példás lelki emberek, akik mindennapjaikat a szolgáló szeretet parancsa szerint élik. Velünk lesz Béri Renátó kármelita szerzetes, Márkus Tamás református lelkész, Péter Zoltán evangélikus lelkész, valamint Boros Dávid baptista lelkész, akikkel alaposan kivesézzük, mi is történt valójában félezer évvel ezelőtt Wittenbergben és mit jelent a reformáció a XXI. század kereszténységének. Beszélgetünk arról is, miként élhető meg az ökumené és hogyan közeledhetünk egymáshoz a továbbiakban.

Az est második felében ismét lehetőséget adunk, hogy a hallgatóság tegye fel kérdéseit a témában.

hirdetés

A beszélgetőtárs Vágvölgyi Gergely politológus, a 777 szerkesztői csapatának tagja lesz.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken legfeljebb egy perc alatt kitölthető. A rendezvényen gyűjtött adományokat a 777 technikai fejlesztésére fordítjuk.

A 777 Offline október rendezvényének Facebook-eseménye, amelyen folyamatosan friss információkat osztunk meg, itt érhető el. A rendezvény helyszíne a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának aulája (1083 Budapest, Páter utca 50/A.). Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás