2017. 10. 10.

Egy anyuka nyílt levele Szinetár Dórának

Pár napja mi is megosztottuk Szinetár Dóra és Makranczi Zalán megható közleményét, amiben a feltétel nélküli szülői szeretetről tesznek tanúságot, miután megszületett Down-szindrómás gyermekük. A közleményre nyílt levélellel reagált Kovács Katalin, egy szintén Down-kóros gyermeket nevelő anyuka.

 

„Kedves leendő édesanya, ne félj! A gyermeked egy csomó mindenre képesre lesz. Át tud majd ölelni, odaszalad hozzád, megtanul beszélni, és el fogja mondani neked, mennyire szeret. Jár majd iskolába, ahogy mindenki. Megtanul írni, úgyhogy képes lesz írni neked, ha távol lesz tőled – mert bizony utazni is tud majd. Segít majd apának megjavítani a biciklit, és dolgozni fog, ha felnő. Pénzt keres, és a fizetéséből meghív majd vacsorázni, vagy bérel egy lakást, ahol önálló életet élhet.

Néha nehéz lesz. Nagyon nehéz. Csaknem lehetetlen. Ahogy minden más anyának is az. Kedves leendő anyuka, a te gyereked is lehet boldog, hiszen mi is azok vagyunk. És te is az leszel! Ha valaki megkérdezi miért hagytad életben, csak hagyd ott faképnél. Ha ennyire érzéketlen, akkor egy szót sem érdekel, nem hogy magyarázatot!

hirdetés

Tudd, és vésd az eszedbe, hogy a sors kizárólag olyan embereknek ad ” beteg ” gyermeket, akik erősek, és tudja Isten,hogy bármit megtesznek majd a gyermekükért! Ez nem átok, hanem áldás! Köszönöm Istenem, hogy megjutalmaztál vele, nélküle soha sem jöttem volna rá, hogy az élet mennyire csodálatos, és mennyire szép.”

 

 

 

Forrás: otpercpiheno.blogspot.hu

Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Budai Márta 2017. 10. 11. 06:18

    Minden elismerésem! Nekem is van két olyan ismerősöm, akinek szintén downos a gyereke. Az egyikne három, a másiknak 7 gyereke van.

  • Válasz Nagy Géza 2017. 10. 11. 18:28

    ” a sors kizárólag olyan embereknek ad ” beteg ” gyermeket, akik erősek, és tudja Isten,hogy bármit megtesznek majd a gyermekükért!”

    Sajnos ez egy szentimentális képzelgés. A valóságban az ilyen családokban az átlagosnál is több a válás például, mert az egyik vagy mindkét fél képtelen elviselni ezt az embertelen terhet.