2017. 09. 29.

Hogyan vezesd (vissza) szeretteidet Istenhez?

Hogyan tudod az eltévelyedett családtagjaidat (vissza) vezetni Istenhez? Sokan átsiklunk a felett, hogy a szeretteink közül néhányan nem Istennel járnak, eltávolodtak, ami mögött lehet szimpla ignorálás, makacsság, sebzettség, vagy bármi más és mi alkalmatlannak érezzük magunkat arra, hogy megpróbáljuk visszavezetni őt a Jóistenhez.

Ian Vanheusen atya gondolatait és „lelki edzését” szeretnénk veletek megosztani, a vasárnapi olvasmányok alapján.

 

hirdetés

3 kulcsfontosságú dolog, hogy (vissza)vezesd a szeretteidet a Jóistenhez:

  • Mindig reménykedj! Tápláld a reményt és állj ellen a kísértésnek, hogy kétségbeess vagy elfogult legyél!
  • Légy jelen az életében!
  • Légy kitartó!

Evangélium Szent Máté könyvéből (20:1-16):

„A mennyek országa hasonlít a gazdához, aki kora reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon szőlejébe. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, kiküldte őket a szőlőbe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piacon. Megszólította őket: Menjetek ki ti is a szőlőmbe, és majd megadom, ami jár nektek. Azok ki is mentek. A hatodik és kilencedik órában újra kiment, s ugyanígy tett. Amikor a tizenegyedik óra tájban is kiment, megint talált ott ácsorgókat. Megkérdezte tőlük: Mit ácsorogtok itt egész nap tétlenül? Nem fogadott fel minket senki – felelték. Menjetek ki ti is a szőlőmbe – mondta nekik. Amikor beesteledett, így szólt a szőlősgazda vincellérjéhez: Hívd össze a munkásokat, és add ki bérüket, kezdve az utolsókon az elsőkig. Jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra tájban álltak munkába, és fejenként egy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy ők majd többet kapnak, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen. Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak – mondták –, s ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik viseltük a nap terhét és hevét. Barátom – felelte egyiküknek –, nem követek el veled szemben igazságtalanságot. Nem egy dénárban egyeztél meg velem? Fogd, ami a tied és menj! Én az utolsónak is annyit szánok, mint neked. Vagy nem tehetem a sajátommal azt, amit akarok? Rossz szemmel nézed, hogy jó vagyok? Így lesznek az utolsók elsők, az elsők meg utolsók.”

 

Lelki edzés:

1. Minden nap röviden imádkozz értük! Akár kötött ima, akár saját szavaiddal.

2. Gondolatban próbáld el a beszélgetést ezzel a személlyel! Gondolkozz azon, hogyan hívnád el templomba, közösségbe, készülj fel az ellenkezésre és arra, hogy meg tudd tartani a nyugalmadat!

3. Szánj időt az elmélkedésre és Jézusra! Beszélj Vele erről a személyről, hogy mennyire szeretnéd, ha megtalálná a Jóistent. Kérd az Ő kegyelmét, hogy az erődön felüli munkát át tudd adni neki és soha ne fáradj ki a reményben!

 

Forrás: catholic-link.org

Ezt a cikket Dallos Virág önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás