2017. 09. 24.

3 tipp a borongós napokra

Nem sokat váratott magára, gyorsan megérkezett az ősz! Újra iskola, vége a nyaralásoknak a munkahelyeken és az időjárás is jelzi, hogy a napos meleg időt egyre inkább felváltják az esős, borongós napok. Itt van pár tipp, hogy ne hasson rád ez negatívan!

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de amikor a meleg nyári napok után beköszönt az ősz,  akkor hajlamos vagyok arra, hogy ez kihasson a mindennapjaimra és a lelki életemre is. Ekkor nehezebben veszem észre az élet apró örömeit és szépségeit, inkább a problémák kerülnek előtérbe számomra. Ha azt tapasztaljuk, hogy hiába az új tanévkezdet, az új lendület, valahogy mégis elveszünk a gondjaink közepette, akkor mindig van, ami kimozdít ebből az állapotból.

Ferenc pápa szokásos szerdai audienciáján éppen arról beszélt, hogy ne adjunk teret az éjszakának, a keserű gondolatoknak az életünkben, hanem győzzük azokat le önmagunkban! Továbbá azt üzente, különösen nekünk, fiataloknak, hogy „…ahova Isten helyezett téged, ott remélj, mindig remélj!”

Íme, pár tipp, hogy reméljünk az őszi napokon is, hogy jövőre újra kitavaszodik és mondjunk búcsút a borongós kedvünknek!

hirdetés
1.       Használd ki az időt és alkoss!

Nincs is jobb annál, amikor a gondjaink közepette jön egy-egy találó szó vagy mondat, amiből azt érezzük, hogy igen, ez nekünk szól! A Szentírásban azért sok ilyet találunk. Biztos előfordult már veled, hogy felütötted valahol a Bibliát és pont olyan részt találtál, ami megérintett. Nos, most itt az idő, hogy amíg kint esik az eső, fogj papírt és tollat és gyárts saját igekártyákat, amiből reggelente húzhatsz magadnak és valószínűleg máris pozitív lendületet ad majd a napodnak! Nyugodtan adj belőle családtagjaidnak is, de akár az iskolában vagy munkahelyen is bevetheted, hiszen mindenki örül, ha valami hasznos gondolatot kap!

2.       Itt az idő, hogy minőségi időt tölts a családoddal, barátaiddal!

Biztos sokan vagyunk úgy, hogy nehezen tudunk elszakadni a technikai „kütyüktől”. Ezek bizonyos téren nagyon hasznosak és sokat könnyítenek az életünkön, de sajnos a mindennapi kapcsolatainkat is elidegeníthetik. Esik az eső és nem tudsz kirándulni? Nem baj! Hívd el egy teára vagy kávéra családtagodat, barátodat, esetleg porolj le egy régen játszott társasjátékot és hívd meg családodat a közös élményszerzésre.

Hidd el, egy jó játék és sok nevetés szebbé varázsolhatja a szürkébb őszi napokat!

3.       Kapcsolj ki!

Ha esik kint az eső és e miatt rosszabb a kedvünk, akkor jusson eszünkbe, hogy ez szuper hír!

Ugyanis nem tudunk más kifogást találni, hogy egy kicsit Istennel is legyünk!

Persze az a jó, ha nem csak ilyenkor jut eszünkbe Ő, és az sem baj, ha több időnket is Őrá áldozzuk! Viszont most itt a kitűnő alkalom, hogy elcsendesedjünk egy kicsit otthon, vagy éppen meglátogassunk egy templomot napközben. Nincs is annál jobb, amikor belépsz a csendes templomba és ráhangolódsz a Vele való közös együttlétre az imádságban! Ez után biztos csak az lesz benned, hogy tartalmas perceket tölthettél el ott!

Fotó: Vecsés Hírek

Hortobágyi Tibor

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás