2017. 09. 22.

“Honnan van Isten?” – Remek válasz egy tudóstól

Az Info Chretiene francia oldalon jelent meg  az alábbi gondolat, amelyet a cikk egy tudósnak tulajdonít – név nélkül. Gyakran feltesszük a kérdést, hogy honnan van Isten – a szerző szerint már a felvetés is téves.

„Ez a kérdés azt bizonyítja, hogy egy hamis istenre gondolnak. Mert a Szentírás Istenére nincs hatással sem az idő, sem a tér, sem pedig az anyag.

Ha hatással lenne rá, nem lenne Isten.

Az idő, a tér és az anyag az, amit kontinuumnak nevezünk. Mindháromnak ugyanabban a pillanatban kell létrejönnie, mert ha van anyag, de nincs tér, hová tesszük? Az idő, a tér és az anyag nem létezhet önállóan, egyidejűleg kell létrejönniük.

hirdetés

A Biblia nyolc szóban válaszol erre: Kezdetben – idő, Isten megteremtette az eget – tér, és a földet – anyag. Íme tehát az idő, a tér és az anyag, a háromságok háromsága. Az idő a múlt, jelen és jövő. A térben van hosszúság, szélesség és magasság. Az anyagban pedig szilárd, folyékony és légnemű. Vagyis az egyidejűleg teremtett háromságok háromsága. Istennek, aki mindezeket megteremtette, kívül kell lennie ezen a hármas egységen. ha korlátozva lenne az időben, nem lenne Isten.

A srác, aki a számítógépet megalkotta, nincs benne a számítógépben, nem rohangál a képernyőn, hogy cserélgesse a számokat, ugye? Isten, aki megalkotta az univerzumot, azon kívül, felett, alatt van, és áthatja azt. Azonban nincs általa korlátozva. Tehát, ha azt tartjuk, hogy egy anyag fölötti erő nem tud hatni valamely anyagi testre, magyarázatra szorul néhány dolog, úgy mint érzelmek, szeretet, gyűlölet, vágyakozás, féltékenység, értelem.

Vagyis, ha az agyunk nem más, mint kémiai anyagok évezredekkel ezelőtti véletlenszerű összeszerveződése, hogyan hihetünk saját érvelésünknek és gondolatainknak?

A kérdés, hogy honnan van Isten,  egy korlátozott Istenre vonatkozik, és itt van a probléma.

Az az Isten, akihez én imádkozom, nincs időben, térben és anyagban korlátozva. Ha elég hely lenne a végtelen Isten számára az én másfél kilós agyamban, nem lenne méltó rá, hogy imádjam, az biztos. És én az igaz(i) Istent imádom.”

Ezt a cikket Nagyné Molnár Ildikó önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás