2017. 09. 21.

Az ima, mint lelki atombomba

Új szerző debütál a 777 oldalán: Hortobágyi Tibor írásában a kezünkben lévő csodafegyvert mutatja be, amit bármikor tudunk használni, éljünk is vele!

„…Nem lesz más választásunk, teljesen el kell pusztítani Észak-Koreát…”

Ezek nagyon kemény szavak, biztos csak egy filmet nézek és ez nem a valóság! Ez volt az első, ami eszembe jutott, amikor hallottam a fenti kijelentést. Azonban sajnos nem valamelyik háborús film főszereplője mondta ezeket a szavakat, hanem Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, mégpedig az ENSZ New York-i közgyűlésén. Így pedig talán nem véletlen, hogy nagyon szíven ütött ez a kijelentés!

Természetesen egy mondatot nem szép kiragadni egy teljes beszédből, hiszen fontos a szövegkörnyezet is. Előtte az amerikai elnök arról beszélt, hogy bár nagyon türelmesek, nem nézhetik a végsőkig az ázsiai ország nukleáris fegyverkezését, hanem amennyiben veszélyeztetve érzik magukat vagy szövetségeseiket, akkor nem lesz választásuk és el kell pusztítaniuk Észak-Koreát…

hirdetés

Nem egyszerű, hiszen éppen arról van szó, hogy ha nem az USA cselekszik, akkor lehet fordítva lesz és Kim Dzsongun szánja el magát erre a lépésre és veti be nukleáris arzenálját. Egyik forgatókönyv sem lenne üdvözítő az emberiség számára, az biztos.

A napokban, olvasgatva a nagyvilág híreit éppen azon gondolkodtam, hogy mi lehet majd ennek a feszültségnek a megoldása. Egyáltalán van-e békés út? Vajon én, ebben a kis országban mit tehetek, hogy innen nézve, a világ két végén található nagyhatalom megnyugodjon és ne az erejét fitogtassa, hanem tetteivel példát mutasson?

Először kicsinyhitűként arra gondoltam, hogy ahhoz bizony kevés vagyok, hogy bármit is tegyek a feszültség megoldása ügyében. Már-már beletörődtem, hogy a gonosz győzhet a világban, hiszen mostanában rengeteg helyről az erőszak árad… Aztán eszembe jutott egy szentírási szakasz:

„…Az erős szél láttára azonban megijedt, és amikor merülni kezdett, felkiáltott: „Uram, ments meg!” Jézus kinyújtotta a kezét és megfogta. „Te kishitű – vonta kérdőre –, miért kételkedtél?”…” (Mt 14,30-31)

És valóban! Minek kételkedek én? Miért ijedek meg az erős széltől?

Hiszen ott van az ima! Ennél jobb fegyver pedig nem létezik a világ gonoszságai ellen. Ha pedig nem egyedül imádkozom azért, hogy béke legyen a világban, hanem sokan tesszük ugyanezt, akkor az felér egy „lelki atombombával” és még azokat is elérheti ennek a szele, akikre nem is gondolnánk. Hiszen Isten számára semmi sem lehetetlen! Tegyünk hát egy lépést, és mondjunk el egy imát napközben a világbékéért! Az erős szél ellenére, nem kell elsüllyednie az emberiségnek, mert Ő mindig nyújtja a kezét…

Hortobágyi Tibor

 

Fotó: Huffington Post, Youtube

 

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás