2017. 09. 01.

Ezrek tiltakoznak két társkereső oldal ellen

A puncs.hu és a viszony.hu társkeresők beszüntetése érdekében kezdett aláírásokat gyűjteni a CitizenGO csapata: a petíciót már több ezren írták alá. A probléma mindkettő oldal esetében azonos, hiszen felmerülhet a luxusprostitúció gyanúja.

Az alábbi felhívás jelent meg a CitizenGO szervezet oldalán:

“A közelmúltban hazánkban is megjelent az a fajta társkereső modell, amely célja tehetős, egzisztenciával rendelkező, idősebb férfiakat (sugardaddy) összehozni egzisztenciával nem rendelkező fiatal nőkkel (sugarbaby).

Néhány hete, a felvételi pontszámok megjelenése után ellepték Budapestet a puncs.hu oldal plakátjai, amelyek a fiatal lányokat célozzák meg, gazdagsággal és luxussal kecsegtetve őket, amiért társaságukkal és legtöbb esetben a testükkel fizetnek. A plakátokon egy fiatal nő hirdeti: “Én csak menő pasikkal randizok!”, korábban pedig a “Köszönöm Sugar Daddy” felirattal találkozhattunk.

hirdetés

A forgatókönyv a következő: míg a tehetős öregúr fizeti a találkozásokat, a luxusutazásokat, vagy a fiatal lány tanulmányait, illetve ajándékokkal halmozza el őt, a sugarbaby cserébe társaságával és jellemzően szexszel fizet. Mi ez, ha nem a prostitúció egy formája? – merül fel bennünk a kérdés. Akármennyire is próbálják cukros mázba csomagolni, tény, hogy ami itt történik, kísértetiesen hasonlít a luxusprostitúcióhoz.”

A CitizenGO csapata szerint az oldal tevékenysége a prostitúció egy formáját propagálja, kimeríti a kerítés büntetőjogi fogalmát és áruba bocsátja a szexualitást. A petíciót a tervek szerint Székely Lászlónak, az alapvető jogok biztosának juttatják majd el.

A szervezet a viszony.hu nevű oldal ellen is tiltakozik, mivel szerintük a hűtlenségre buzdít, aláássa a házasságokat és szétrombolja a családokat, ezekkel a tevékenységekkel pedig üzleti haszonra tesz szert.

“Meggyőződésünk, hogy a viszony.hu oldal a puncs.hu oldallal egyetemben aláássa a házasságokat, és hozzájárul a családok széthullásához. Olyan országban szeretnénk élni, ahol a családok, a házasságok és az emberi kapcsolatok szétrombolásából, illetve a nők és a fiatalok kihasználásából nem lehet hasznot húzni” – zárul a CitizenGO felhívása

A petíciót itt lehet aláírni.

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás