2017. 08. 31.

A pápai audencián kérte meg barátnője kezét

Rendkívüli lánykérésre szánta el magát egy fiatal venezuelai férfi. Az Apostoli Palota Kelemen-termében, a Szentatya jelenlétében kérte meg barátnője kezét.

A fiatal férfi, Dario Ramirez, 2014-ben arra kényszerült, hogy elhagyja Venezuelát a Maduro rezsim miatt. Augusztus 27-én a pápa a világ minden részéről érkezett 80 katolikus politikust – közöttük két magyart – fogadott a Vatikánban. Közöttük volt Dario Ramirez emberi jogi aktivista is, aki a Szentatya elé járulhatott barátnőjével együtt a kihallgatás során.

Az amerikai National Catholic Register lap újságírójának elmesélte, hogy gyanútlan barátnője egyáltalán nem számított a váratlan fordulatra. Azt gondolta, hogy a venezuelai helyzetről beszélnek majd a pápával és a színházi társulatról, amelyet Dario támogat, amióta elhagyta hazáját. Fiatalokat segít abban, hogy katolikus darabokat adjanak elő színtársulatukban. Miután ezt a rövid beszélgetést megejtették, a pápa biztosította őket, hogy sokat imádkozik a venezuelaiakért és megtesz minden lehetségest érdekükben.

Azonban Ramirez itt még nem fejezte be mondandóját. Ramirez Ferenc pápához fordult, mivel volt még egy téma, amiről szeretett volna beszélni vele.

 

hirdetés

Elmondta a Szentatyának, hogy a mellette álló hölgy élete szerelme, akivel másfél éve találkozott egy panamai templomban és szeretné feleségül venni.

 

Ekkor Ramirez térdre ereszkedett és barátnőjéhez fordult. Ferenc pápa egy mosollyal nyugtázta a rendkívüli jelenetet, majd hozzá tette: “Húha, a pápa előtt!”

A megdöbbent barátnő hirtelen nem jutott szóhoz, így maga a Szentatya sietett segítségére: “Azt kérte tőled, hogy menj hozzá feleségül. Mit mondasz erre?”

Maryangel igent mondott és teremben lévők üdvrivalgásban törtek ki.

A lánykérésre egyébként Ramirez előzetesen engedélyt kért Christoph Schönborn bíborostól, a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának védnökétől.

 

A National Catholic Register lap jóvoltából a jelenet rögzítve lett, így mindenki megtekintheti!

 

 

 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: radiovaticana.va

Egyéb Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás