2017. 08. 30.

Futótűzként terjed a gyermekét elveszítő édesapa 10 tanácsa

Richard Pringle kisfia 2016 augusztusában tragikus hirtelenséggel hunyt el: az akkor hároméves Hughie agyvérzést kapott, életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Az édesapa nem sokkal később egy listát írt, amelyet milliók olvastak el.

Richard Pringle a Facebook-oldalán tett közzé egy megható, egyben megszívelendő írást arról, mit tanult meg az élet, de legfőképp a gyerekekkel való közös pillanatok értékeléséről a kisfia halála óta – ezt a bizonyos listát a wmn.hu fordította le.

1. Sohasem tudsz túlszeretni valakit, vagy túl sok puszit adni neki.

2. Mindig van időd. Hagyd abba, amit csinálsz, ha csak egy percre is, és játssz! Semmi nem olyan fontos, hogy ne tudna várni.

hirdetés

3. Készíts annyi fényképet és videót, amennyit csak emberileg lehetséges. Lehet, hogy egy nap már nem lesz másod, csak ezek.

4. Ne a pénzt költsd, hanem az idődet. Azt hiszed, számít, mennyit költesz? Egyáltalán nem. Egyedül az számít, amit csinálsz. Ugrálj pocsolyákba, menj sétálni. Ússz a tengerben, építs sátrat, érezd jól magad. A gyerekek csak erre vágynak. Arra már nem emlékszem, mit vettünk Hughie-nak. Csak arra, amiket közösen csináltunk.

5. Énekelj. Énekeljetek együtt dalokat. A legkedvesebb emlékeim, amikor Hughie a vállamon ült, vagy mellettem gubbasztott a kocsiban, miközben a kedvenc dalainkat énekeltük. A zenében emlékek születnek.

6. Tanulj meg örülni az apróságoknak. Az estéknek, a fektetésnek, a meséléseknek. A közös vacsoráknak. A lustálkodós vasárnapoknak. Élvezd az egyszerű dolgokat. Mert ezeket fogod a leginkább hiányolni. Ne hagyd, hogy a különleges pillanatok észrevétlen tűnjenek el.

7. Mindig adj búcsúpuszit azoknak, akiket szeretsz. És ha elfelejtenéd, akkor menj vissza, és puszild meg őket. Sohasem tudhatod, nem ez lesz-e az utolsó alkalom, amikor lehetőséged van rá.

8. Varázsold szórakoztatóvá az unalmas dolgokat. A bevásárlást, az autós utakat, a boltba sétálást. Ezek csak akkor lesznek nyűgök, ha annak tekinted őket. Hülyéskedj, mesélj vicceket, nevess, mosolyogj, és mulassatok nagyokat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne érezzétek jól magatokat.

9. Vezess naplót. Írj le benne mindent, amit a csemetéid csinálnak, és ami felvidítja a napodat. A vicces szólásaikat, a cuki dolgokat, amiket csinálnak. Mi csak azután kezdtük el ezeket felírni, hogy elveszítettük Hughie-t. Szerettünk volna mindenre emlékezni. Most Hettie-ért tesszük, meg majd Hennie-ért is. Ezek az emlékek így mindig ott lesznek neked, és később majd, amikor visszanézed őket, minden áldott pillanatot újraélhetsz.

10. Ha veled vannak a gyerekeid. Ha jóéjszakát puszit adhatsz nekik. Ha velük reggelizhetsz. Ha iskolába kísérheted őket. Ha beírathatod őket az egyetemre. Ha ott lehetsz az esküvőjükön. Hihetetlenül szerencsés vagy. Ezt sohase felejtsd el.

A cikkben szereplő fotók – a kiemelt képen kívül – illusztrációk!

Fotók forrásai: csaladivilag.hu, kajarikbela.hu

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás