2017. 08. 22.

“Isten mindig kész a segítségnyújtásra” – Gary Chapman

Izgalmas interjút adott a Képmás Magazinnak Gary Chapman: az amerikai író, házassági tanácsadó, aki többek között Istenről, boldogságról és gondolkodásról is szót ejtett. 

Boldogságról

Mindannyian boldogok akarunk lenni, és szeretnénk valami fontosat megvalósítani az életünkben. Ez a vágy arra inspirál, hogy képezd magad, tanulj, fejlődj, tehát van jó oldala is. A világ legboldogabb emberei azonban nem azok, akik kizárólag önmagukra koncentrálnak. Albert Schweitzer a Nobel-díj átvételekor a következőket mondta: „Nem tudom, mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni.” És én ezzel maximálisan egyetértek.

Egy házasságban is ez történik: akkor működhet jól, ha mindketten a másik boldogságát keressük.

A változásról

 A jó hír az, hogy az emberek folyamatosan változnak lelkileg, testileg, szellemileg, így a gondolkodásuk is változik. A sok-sok konfliktus és küzdelem sokakat végül Isten felé fordít, mert szükségük van a segítségre. Talán betérnek egy templomba, elolvasnak egy könyvet, előveszik a Bibliát. Isten mindig kész a segítségnyújtásra, s ha mi jó irányba akarunk változni, akkor a segítség megérkezik.

hirdetés

Bármit megváltoztathatunk, ha úgy döntünk.

Istenről

Mindenkiben megvan a szeretet képessége, hiszen Isten mindenkit a saját képmására alkotott, nem véletlenül szerepel a Bibliában, hogy Isten a szeretet. Igen, sok nem keresztény házaspár él szeretetben és kiegyensúlyozott kapcsolatban, a keresztény házasságoknak azonban megvan az az előnyük, hogy van egy külső segítőjük: Isten és a belé vetett hit.

 

 

Fotó: The Babylon Bee

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás