2017. 08. 10.

Így még nem hallottad a bűnbocsánat magyarázatát

Sokan nem értik, hogy mit is jelent Krisztus kereszthalála, mi az értelme. Egy rövid történet frappánsan elmagyarázza, hogy mi is történt valójában.

Egy évekkel ezelőtt Kaliforniában megtörtént eset igen jól szemlélteti, mit tett Jézus a kereszten, hogy megoldja Istennek az emberek bűnével kapcsolatos problémáját. Egy fiatal nőt gyorshajtás miatt megállítottak, megbüntettek, és bíróság elé állítottak. A bíró felolvasta a vádat, majd feltette a kérdést:

– Beismeri bűnösségét?

– Beismerem – hangzott a felelet. A bíró koppantott a kalapácsával, és kimondta az ítéletet: száz dollár pénzbírság vagy tíz napi szabadságvesztés. Ezután rendkívül meglepő dolog történt. A bíró felállt, levette a talárját, az emelvényt megkerülve előre ment, elővette a tárcáját, és kifizette a bírságot. Mi erre a magyarázat? Hát a bíró volt a vádlott apja! Szerette a lányát, viszont igazságos bíró volt. A lánya megszegte a törvényt, és ezért nem mondhatta:

– Megbocsátok neked, mert nagyon szeretlek. Elmehetsz. – Ha ezt tette volna, akkor nem lett volna igaz bíró, nem tartotta volna be a törvényt. A lányát azonban annyira szerette, hogy hajlandó volt levetni a bírói köntösét, előre jönni, és a lányát apaként képviselve megfizetni a bírságot.

Ez a kis jelenet bizonyos mértékig képet ad arról, mit tett értünk Isten Jézus Krisztus által. Vétkeztünk. A Biblia kimondja: „a bűn zsoldja a halál”. Mindegy, mennyire szeretett bennünket, Istennek le kellett sújtania a kalapáccsal, és ki kellett mondania, hogy a büntetés halál, mert ő igaz és igazságos. De mégis, mivel szerető Isten is, annyira szeretett bennünket, hogy hajlandó volt leszállni a trónusról Jézus Krisztus emberi alakjában, és megfizetni helyettünk a büntetést: ez volt Krisztus kereszthalála.

 

 

Forrás: Josh McDowell: Több mint ács. Timóteus Társaság, Budapest, 1998.

Kép: pexels.com

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz zuiopő 2017. 08. 10. 21:44

    🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=XrLzYw6ULYw